Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. listopadu 2023 11:29
Čas čtení 1:18
Ondřej Mrázek

Žádný Batman a spousta tančení. Na druhého Jokera není nikdo připraven, tvrdí kameraman

Žádný Batman a spousta tančení. Na druhého Jokera není nikdo připraven, tvrdí kameraman
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY JOAQUIN PHOENIX JOKER 2 LADY GAGA
Uložit Uložené

Kameraman druhého Jokera teasuje riskantní pokračování, na které spousta lidí není připravena. Bude to zase hit?

Malý, komorní film o tom, jak se z týpka jménem Arthur Fleck stane Batmanova nejslavnější Nemesis. Tak znělo zadání pro snímek Joker, který se navzdory všem očekáváním zapsal do historie jako první mládeži nepřístupný miliardový trhák. Asociálnímu Joaquinu Phoenixovi navíc vynesl Oscara a z režiséra tří Pařeb ve Vegas Todda Phillipse začali fanoušci najednou dělat auteura pomalu na úrovni Scorseseho či Nolana.

Joker: Folie à deux.Joker: Folie à deux.Joker: Folie à deux.Joker: Folie à deux.
Zobrazit galerii
(5)

Tohle všechno každopádně vedlo k obřímu tlaku ze strany studia Warner Bros., aby se Phillips s Phoenixem vrátili i ke dvojce. Mávání před nosem milionovými šeky pochopitelně neuškodilo. Několik měsíců po premiéře jedničky tak studio mohlo oficiálně oznámit, že začíná vznikat pokračování.

To později dostalo ještě název Joker: Folie à deux, přičemž si k němu Phillips znova sám napsal scénář a do role Jokerovy prokleté lásky Harley Quinn obsadil zpěvačku Lady Gaga. Posledních pár měsíců se však internetem šíří informace, že se film ponese v docela jiném duchu, než většina lidí očekává. Co přesně to znamená?

Doporučeno
Obrazem: Lady Gaga a Joaquin Phoenix sehráli ikonickou scénu z prvního Jokera. Podívej se, jak to filmovému páru sluší Obrazem: Lady Gaga a Joaquin Phoenix sehráli ikonickou scénu z prvního Jokera. Podívej se, jak to filmovému páru sluší 5. dubna 2023 14:14

Tak předně už je nějakou dobu potvrzené, že film bude de facto muzikálem plným tančení a samozřejmě i zpívání. V centru všeho by pak měl být právě vztah Jokera a Harley, přičemž podle komiksu by tentokrát měl být tím, kdo tahá za nitky, právě vyšinutý Arthur. Nicméně že se bude jednat do velké míry o riskantní sequel, čerstvě potvrdil v novém rozhovoru i kameraman filmu Lawrence Sher.

Ten uvedl, že film je v závěrečných fázích postprodukce a že snímek jednoznačně dorazí v příštím roce. Podle něj je to ale rozhodně typ filmu, který se nebojí riskovat a šokovat diváky, o to víc se však tvůrci těší, až ho všichni uvidí. Premiéra filmu je naplánovaná na 3. října 2024. Kromě Phoenixe a Gaga v něm pak uvidíte taky Zazie Beetz nebo Brendana Gleesona.

Domů
Sdílet
Diskuse