Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2023 15:04
Čas čtení 1:11
Lucie Kotvalová

Herečka z Bridgertonu utrpěla dva psychotické záchvaty, během natáčení se její stav zhoršoval. Netflix jí prý nepomohl

Herečka z Bridgertonu utrpěla dva psychotické záchvaty, během natáčení se její stav zhoršoval. Netflix jí prý nepomohl
Zdroj: Netflix / Bridgerton
OSOBNOSTI BRIDGERTON DUŠEVNÍ ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Herečka Ruby Barker ze seriálu Bridgerton se po úspěchu seriálu potýkala s duševními potížemi. Netflix obvinila z toho, že jí nepodal pomocnou ruku.

Herečka seriálu Bridgerton Ruby Barker, která sehrála roli osamocené Mariny, obvinila Netflix a Shondaland za to, že ji nepodpořily během dvou psychotických záchvatů. Ty herečka zažila v návaznosti na úspěch kolem romantického seriálu. Píše o tom web Variety.

Barker se o psychických potížích zmínila už v květnu 2022, kdy na Instagramu uvedla, že se „opravdu dlouho necítila dobře“ a že „bojuje od Bridgertonu“. Tehdy Netflixu poděkovala za to, že ji obsazením do Bridgertonu „zachránil“. Nyní ovšem platformu kritizuje.

Doporučeno
Měsíc jsem pracoval jen šest hodin denně. Bylo to moje nejproduktivnější období? Měsíc jsem pracoval jen šest hodin denně. Bylo to moje nejproduktivnější období? 2. listopadu 2023 6:00

V první sezoně seriálu byla Barker stálicí, v druhé sezoně se pak na obrazovky vrátila jako hostující herečka.

Jak vypověděla v podcastu LOAF Oxfordské univerzity, její duševní zdraví se začalo zhoršovat během natáčení první série. Právě izolovanost její postavy ji negativně ovlivňovala. „Bylo to pro mě opravdu trýznivé místo, protože moje postava byla velmi odcizená, velmi ostrakizovaná, byla sama za hrozných okolností,“ uvedla.

K prvnímu psychickému zlomu tak prý došlo v roce 2019 poté, co ukončila natáčení první série. Druhý nastal v roce 2022. Podle herečky se jí od Netflixu nedostalo „žádné podpory“.

„Od té doby, co jsem ze seriálu měla dva psychotické záchvaty, mě nekontaktoval ani mi nenapsal ani jeden člověk z Netflixu, ani jeden člověk ze Shondalandu, jestli jsem v pořádku nebo jestli by mi nepomohla jakákoli následná péče nebo podpora,“ uvedla herečka pro podcast.

Týden po natáčení první série prý nastoupila do nemocnice, což bylo dle jejích slov drženo v tajnosti. V tu dobu měl totiž seriál zrovna vyjít.

Seriál tak dle svých slov musela propagovat v tísnivém období svého života. „Je to skoro, jako bych měla u hlavy metaforickou neviditelnou pistoli, abych seriál prodala. Je veselý a zábavný, takže jsem nechtěla vyjít ven a pošpinit ho, protože pak bych nikdy nemusela najít práci,“ dodala.

Server Variety se proto na Netflix a Shondaland obrátil s žádostí o komentář.

Domů
Sdílet
Diskuse