Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. listopadu 2023 13:00
Čas čtení 10:18
Martin Adam Pavlík

Mistryně světa v MMA strikingu Veronika Smolková: Po posledním zápase mi psala hromada úchyláků, říká

Mistryně světa v MMA strikingu Veronika Smolková: Po posledním zápase mi psala hromada úchyláků, říká
ZAJÍMAVOSTI BOJOVÉ SPORTY MMA
Uložit Uložené

Po poslední prohře odjela na kemp do Liverpoolu, kde trénují také mladé UFC hvězdy Paddy Pimbletta a Molly McCann.

Je jí jen 21 let a už je mistryní světa v MMA strikingu. S bojovými sporty přitom začala naprosto nečekaně, a jak sama prozradila, nikdo by to do ní nikdy neřekl. Zápasila ve Spojených státech amerických v rámci pyramidy organizace UFL (United Fight League) a v říjnu měla premiéru v domácí organizaci Oktagon MMA.

„Poprvé jsem s bojovými sporty přišla do kontaktu zhruba před pěti lety, když mě táta vzal na galavečer bojových umění v Revúci. Nejprve jsem tam ani nechtěla jít, protože jsem tehdy byla velká ‚princeznička‘. Vnímala jsem to tak, že tam chodí jen samí agresivní lidé,“ řekla pro Refresher slovenská bojovnice Veronika Smolková.

Trénuje poctivě každý den a netají se tím, že chce jednou zápasit na nejvyšší úrovni v UFC. Ještě předtím chce ale získat titul v Oktagonu. V rozhovoru prozradila, co všechno pro sport obětovala a co je ještě ochotna obětovat, přiblížila období dospívání a rozpovídala se i o svých tetováních.

Pokud tě zajímají články o bojových sportech, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+. Budeš si moci přečíst nejen profily zápasníků, ale také rozhovory s domácími bojovníky. Například s Attilou Véghem, současným šampionem Oktagonu Patrikem Kinclem nebo Pavlem Langerem.

OKTAGON MMA Veronika Smolková
Zdroj: OKTAGON MMA

V říjnu jsi měla premiéru v největší domácí organizaci Oktagon MMA. Předvedla jsi skvělý výkon, nakonec jsi ale těsně před koncem prohrála na submisi s Britkou Megan Morris. Bylo vidět, že tě to velmi mrzelo, ale přesně takové je MMA. Občas kruté a nemilosrdné. Jak ses s tou prohrou vyrovnala?

Byla jsem strašně zklamaná, protože o zápase v Oktagonu jsem dlouho snila. Pořád jsem si představovala, jak bude Ondra (Ondřej Novotný, promotér a announcer organizace –⁠ pozn. redaktora) vyhlašovat mé jméno. A všechno bylo naprosto dokonalé, až do závěru. Ovládl mě smutek a hněv... věděla jsem, že jsem byla výborně připravená. Cítila jsem se v dobré formě. Ale tu prohru jsem přijala.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Věřím, že všechno špatné je k něčemu dobré, a možná jednou pochopím, proč to dopadlo právě takhle. S tímto sportem ale nehodlám přestat, teprve začínám. Jsem momentálně na boxerském soustředění, potom jedu na grapplingové. Snažím se získat co nejvíce zkušeností, abych už v dalších zápasech byla perfektně připravená.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @veronika.smolkova.02

Začínala jsi thajským boxem a K1. Hodně postojářů chce zkusit dnes velmi populární MMA, ale právě po přechodu ke smíšeným bojovým uměním často pohoří v bojích na zemi. Proč jsi chtěla vyzkoušet tuto novou disciplínu a jak ses vyrovnala s wrestlingem, grapplingem a BJJ, které jsi musela začít také trénovat?

Bojovým sportům se věnuji čtyři a půl roku, a už když jsem poprvé přišla do gymu, věděla jsem, že budu chtít časem dělat MMA. U nás to však tehdy ještě nebylo možné, trénovali jsme jen K1 a thajský box. Ale stále jsem trénovala v malých MMA rukavicích a byl to úplně jiný pocit, než když jsem měla velké. Když se v našem gymu začalo i s tréninky MMA, šla jsem hned do toho, ale velmi rychle jsem zjistila, že to nebude tak jednoduché.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 149267 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co jí někteří muži psali po posledním zápase.
  • Jak vnímá to, že ji občas lidé a média považují jen za sexuální objekt.
  • Zda by si někdy založila OnlyFans.
  • Zda si umí představit život v Americe.
  • Zda vedle trénování pracuje nebo studuje.
  • Kdy ji příště uvidíme v kleci.
Domů
Sdílet
Diskuse