Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. listopadu 2023 6:00
Čas čtení 6:51
Martin Adam Pavlík

Attila Végh: Karlos se od našeho společného zápasu vůbec nezlepšil, spíše stagnoval. Věřím, že ho Pirát porazí

Attila Végh: Karlos se od našeho společného zápasu vůbec nezlepšil, spíše stagnoval. Věřím, že ho Pirát porazí
ZAJÍMAVOSTI ATTILA VÉGH BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Co očekává slovenský MMA zápasník od odvety s Karlosem Vémolou?

Patří mezi průkopníky smíšených bojových umění a nikomu z našich končin se nepodařilo v MMA dosáhnout takových výsledků jako právě jemu. Stal se šampionem v druhé největší MMA organizaci na světě – americkém Bellatoru.

Attila „Pumukli“ Végh (38) zápasil také v polské KSW a domácím Oktagonu, kde porazil v „zápasu století“ českého rivala Karlose Vémolu. Organizace v listopadu oficiálně potvrdila jejich odvetu. Měli bychom ji vidět příští rok, přičemž půjde pravděpodobně o titulový zápas v polotěžké váze.


Slovenský šampion je také úspěšným trenérem, má vlastní tělocvičnu v Trnavě – Spartakus fight gym – a dva jeho svěřenci (Lajoš Klein a Martin Buday) jsou v nejprestižnější MMA lize UFC. Kromě toho je spolumajitelem organizací Fabriq MMA a Fight Night Challenge.

Pro Refresher prozradil, jak mu odložení očekávané odvety narušilo plány, kdy nastoupí do té nejtvrdší přípravy, a zavzpomínal si i na setkání s legendami, jako jsou Jean-Claude Van Damme či Mike Tyson.

Pokud tě zajímají lifestylové články, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+. Budeš si moci přečíst například rozhovor s raperem Rytmusem o jeho novém albu.

Attila Végh.
Attila Végh. Zdroj: Oktagon MMA

Oktagon nedávno oficiálně potvrdil očekávanou odvetu zápasu století. Vy jste už dříve počítal s tím, že by zápas s Vémolou mohl být už letos v prosinci, nakonec k tomu ale nedošlo s ohledem na nabitý soupeřův program. Když jste však po Vémolově výhře nad Langerem přišel do klece, neštvalo vás, že Vémola začal znovu „spekulovat“ a chtěl ještě před vaší odvetou trilogii s Kinclem?

Ano, měl jsem zápasit už v prosinci, ale posunulo se to tím, že prohrál s Patrikem a pak měl dohodnutý další zápas. Já jsem však už loni podepsal smlouvu na tento zápas, takže jsem s tím počítal, ale akceptuji, že se to nakonec oddálilo. A neštvalo mě to, respektoval jsem to.

Nakonec ho Kincl odmítl a Karlos zase vyzval vás k zápasu v prosinci. Vy jste na to ovšem nijak nereagoval. Proč?

Nefunguje to tak, jak si představuje. Není to tak jednoduché, že si najednou něco usmyslí a tak to bude. Už jsem byl nastavený tak, že ten zápas prostě letos nebude. Vypustil jsem to z hlavy. Mohl mě vyzývat, jak chtěl. Zároveň potřebuji dostatek času na přípravu, nechci to podcenit.

Karlos Vémola
Zdroj: Oktagon MMA

Do jaké míry vám ten odklad zápasu narušil plány a přípravu?

Do takové míry, že jsem měl nastavenou přípravu od začátku až do konce roku, ale trochu se to narušilo po mém boxerském zápase. Momentálně trénuji jednou denně, takže se udržuji na nějaké váze a v kondici. Ten odklad byl komplikace, ale protože jsem „čiperný“, můžu alespoň teď řešit i jiné věci. Určitě nestojím na jednom místě.

Kdy nastoupíte do té nejtvrdší přípravy?

Čtyři měsíce před zápasem, tehdy začnu trénovat dvoufázově.

Můžeme tu odvetu očekávat v první polovině příštího roku, nebo to bude až v té druhé?

Zatím nevím, kdy ji můžeme očekávat, i já čekám na přesné datum. Také jsem zvědavý na to, kdy to bude.

Nikdy neříkám, kolik za zápas dostanu. Ani mě nezajímá, kdo kolik vydělává v práci. Je to moje soukromá věc. Nikomu o tom nevyprávím. Tak to vždy bylo, tak to vždy bude.

Jelikož byl první zápas v Česku, odveta by měla být předpokládám na Slovensku, nebo se mýlím?

Měla by sice být na Slovensku, ale když bude znovu v Česku, nic se nestane. Je mi to naprosto jedno, protože já beru Česko a Slovensko jako jeden celek. Cítím se tam také jako doma.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Jednání s Oktagonem byla nepochybně náročná a místy to vypadalo tak, že se ani nedohodnete. Přišel kompromis ze strany Oktagonu, nebo jste musel při vyjednávání podmínek a částky udělat ústupek vy?

Jednali jsme už od doby, kdy jsem před čtyřmi lety vyhrál náš první společný zápas. Oktagon i Karlos ten zápas chtěli, ale já jsem řekl, že to vezmu tehdy, když se na to budu cítit. Tak se také stalo. Dohodli jsme se a myslím si, že to je všechno v pohodě na jedné i na druhé straně.

Karlos Vémola a Attila Végh.
Karlos Vémola a Attila Végh. Zdroj: Oktagon MMA

Vím, že nemůžete prozradit přesnou částku, kterou za zápas dostanete, můžete však přiblížit, jestli to bude více než sto tisíc eur?

Nikdy neříkám, kolik za zápas dostanu. Ani mě nezajímá, kdo kolik vydělává v práci. Je to moje soukromá věc. Nikomu o tom nevyprávím. Tak to vždy bylo, tak to vždy bude.

Mrzelo by vás, kdybyste se nedohodli a k ​​té odvetě by nikdy nedošlo?

Nemrzelo by mě to vůbec. Kdyby to nebylo, tak by to nebylo. Já se neztratím.

Váš zápas bude o titul polotěžké váhy. Co pro vás v případě výhry bude znamenat opasek Oktagonu?

Beru to tak, že titul Oktagonu je velmi důležitá a vzácná věc. Znamená to také to, že se budu muset připravit ještě poctivěji než před prvním zápasem.

Myslím si, že se Karlos vůbec nezlepšil, spíše stagnoval. On stále mluví o tom, že jsem tlustý, ale jsem odpočatý a hladový. On spíše couvl, nešel dopředu. Viděl jsem jeho výkony.

Předpokládám ale, že neplánujete být aktivním šampionem a titul byste uvolnil, protože jste v minulosti říkal, že kromě Vémoly vás už žádný zápas neláká a nemusíte už nikomu nic dokazovat. Je tomu tak?

Ještě ten titul nemám, takže se k tomu můžu vyjádřit až tehdy, když ho budu mít.

Kdyby náhodou tentokrát vyhrál Vémola, jste otevřen trilogii?

Kdyby náhodou vyhrál, tak mu pogratuluji a uvidíme, co bude. (úsměv)

Budete znovu nastupovat do klece s rapujícím Rytmusem?

Doufám, že Rytmus bude opět po mém boku rapovat nástupovku. Počítám s tím.

Attila Végh MMA bojové športy rozhovor FNC
Zdroj: Fight Night Challenge

V čem bude podle vás druhý zápas s Vémolou jiný?

Vůbec nevím. To je na tom to nejkrásnější, že každý zápas je úplně jiný. Nedá se to předem předpovědět. Já si musím v první řadě splnit svůj úkol a co nejlépe se připravit.

Zlepšil se podle vás Vémola za ty čtyři roky od vašeho posledního střetnutí?

Myslím si, že se vůbec nezlepšil, spíše stagnoval. On stále mluví o tom, že jsem tlustý, ale jsem odpočatý a hladový. On spíše couvl, nešel dopředu. Viděl jsem jeho výkony. Vůbec ho nepodceňuji, ale nemám obavy, že by mě mohl kromě takedownu něčím překvapit.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

Chtěl byste, aby zápas skončil tak rychle jako naposledy?Myslím si, že každý zápasník by chtěl svůj zápas ukončit co nejdříve. Důležité je, aby byl připraven na všechno, co se v té kleci může stát.

Nebojíte se, že se Karlos zraní a zápas se opět odloží?

Nebojím se takových věcí. Když se to náhodou odloží, tak se to odloží. Smlouvu mám podepsanou, jsem nastavený na to, že to bude... i kdyby to bylo za deset let.

V prosinci proti Vémolovi nastoupí váš svěřenec a kamarád Samuel „Pirát“ Krištofič. Jak tipujete výsledek tohoto zápasu?

Věřím, že ho Pirát porazí. Je to pro mě velmi blízký člověk, takže mu budu držet palce a pomáhat mu v přípravě.

Na stejném turnaji se představí v titulovém zápase s Patrikem Kinclem váš další svěřenec Vlasto Čepo. Jak tipujete tento duel?

To bude také velmi zajímavý zápas. Palce však budu určitě držet Čepovi. S Pirátem teď spolu makají a připravují se. Mají před sebou velký cíl, takže pro výhru udělají všechno.

Attila Végh MMA bojové športy rozhovor FNC
Zdroj: Fight Night Challenge

V sobotu 2. prosince uvidíme v pořadí pátý turnaj organizace Fight Night Challenge. Jedná se o pořádně nabitou kartu. Na který zápas se nejvíc těšíte?

Nejvíce se těším na hlavní zápas mezi Momem a Marcelem Hossou.

Kdo z nich podle vás vyhraje?

Podle mě je to 50/50.

Na turnaji uvidíme po Dominice Mirgové a Aless další ženský zápas. Koho favorizujete v zápase Terezy s Pricillou?

Favorizuji určitě Priscillu, neboť je divočejší, ale nepodceňuji ani Terezu. Je to těžké předpovědět, protože nikdy nezápasily a tím pádem nevíme, co od nich můžeme očekávat.

Obě dívky jsou známé z reality show Ruža pre nevestu. Zkoušeli jste na boxerský zápas ve Fight Night Challenge přemluvit i Tomáše Tarra?

Byl určitě osloven, ale myslím, že se nakonec nedohodli s majitelem.

Attila Végh Tomáš Tarr
Zdroj: Instagram/veghattila

Inspirujete se trochu při sestavování zápasů i českou organizací Clash of the Stars?

Neřekl bych, že se inspirujeme, ale to, co dělají, dělají dobře. Samozřejmě to nemá nic společného s bojovými sporty.

Co si myslíte o všech těch bizarních duelech, které tam jsou?

Je to sice bizár, ale lidi to zajímá. Chtějí vidět show, je kolem toho zábava. Ale asi je moc nezajímají bojová umění.

Vy jste v FNC také nejednou zápasil. Máte ambici se ještě někdy vrátit do ringu?

Bral jsem to jako přípravu na svůj MMA zápas a zároveň jako jistou motivaci. Uvidíme, co přinese budoucnost.

Attila Végh FNC 4 Fight Night Challenge box
Zdroj: Fight Night Challenge

Který moment napříč celou vaší kariérou byl pro vás nejhezčí?

Bylo to tehdy, když jsem se stal v Americe šampionem Bellatoru. Byla to moje největší životní výhra. Druhý nejsilnější a velmi emotivní moment byl, když jsem vyhrál zápas století.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

Na sociálních sítích v poslední době propagujete další ročník sportovního kempu Champ Camp pod vaším vedením. Mohl byste ve zkratce přiblížit, o co tam jde a co čeká člověka, který se tam přihlásí?

Je to můj projekt pro třicet lidí, který chci dělat pětkrát nebo šestkrát do roka. Je to zaměřeno na začátečníky a amatéry. Ti, kteří se přihlásí, zaplatí jistou částku a obdrží dárky v hodnotě 500 až 600 eur (zhruba 12 až 15 tisíc korun pozn. red.) plus budou mít zajištěnou stravu – snídani, oběd, večeři. Mají také k dispozici ubytování. Čekají je dvoufázové tréninky a super komunita lidí. Je to výborný koncept, proto v tom i pokračuji.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 👑ChampCamp👑 (@champcamp.sk)

Jaký byl vlastně první ročník?

Dopadl velmi úspěšně. Přišlo 25 neznámých lidí a odcházeli se slzami v očích. Zůstali dobrými kamarády i po kempu. Každý byl spokojen, já také. Budu v tom pokračovat, abych vybudoval nový trend. Baví mě do toho investovat energii. Vidím to jako svou cestu poté, co skončím s kariérou zápasníka.

Nedávno jste se v Praze setkal se světoznámým hercem Jeanem-Claudem Van Dammem. Stihli jste prohodit pár slov? Jak na vás působil?

Ano, byl jsem na akci Noc s legendou. Je to hrdina mého dětství. Byla to pro mě velká čest být tam jako host. Působil na mě jako velmi milý a inspirativní člověk. Za mě je to velká ryba.

Attila Végh MMA
Zdroj: Instagram/veghattila

Máte nějaký jeho oblíbený film?

Určitě, je to Krvavý sport.

Na instagramu máte fotku s další legendou, Mikem Tysonem. Při jaké příležitosti jste se setkali a jaké to bylo setkat se s ním?

Bylo to v Německu. Jsem ambasadorem nikotinových sáčků a on má také vlastní produkt, tak jsem tam byl s ním. Setkal jsem se s ním vlastně už podruhé a byl to pro mě velký zážitek.

Attila Végh Mike Tyson
Zdroj: Instagram/veghattila
Domů
Sdílet
Diskuse