Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2024 11:31
Čas čtení 1:17
Magdalena Trajerová

Nejlepší tipy na dovolenou v únoru: Kam vyrazit za teplem?

Nejlepší tipy na dovolenou v únoru: Kam vyrazit za teplem?
Zdroj: Unsplash/Datingscout
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Ne nadarmo se o únoru říká, že je nejdepresivnějším měsícem roku. Venku je zima, brzy tma, přitom léto je pořád ještě daleko. Ideální čas se sbalit a vyrazit někam za sluncem a teplem.

Napadlo tě, že bys alespoň na chvíli utekl*a od každodenní rutiny, a hlavně z té zimy někam do tepla? Únor a slevové nabídky některých cestovních kanceláří k tomu přímo vybízí a my pro tebe máme rovnou i pár tipů.

Egypt

Cestovní kancelář Invia nabízí na zájezdy do Egypta velké slevy. Některé zájezdy pořídíš dokonce last minute jen za polovinu původní ceny. Na své si v zemi pyramid přijdou nejen milovníci kulturních památek, ale i ti, kteří rádi šnorchlují. Rudé moře je plné pestrobarevných ryb, korálů, ale také třeba želv.

Cena za týden: od 8 330,–⁠⁠⁠⁠⁠ (Invia)

hotel egypt hurghada
Zdroj: Pixabay/Drago Gazdik/na voľné použitie

Kanárské ostrovy

Španělskému sopečnému souostroví v Atlantském oceánu se přezdívá „ostrovy věčného jara“. Vyznačují se totiž jen nepatrnými výkyvy teplot v průběhu celého roku. I v zimě se teplota vzduchu pohybuje kolem 21 stupňů. Na Kanárech se navíc nemusíš jen válet u moře, ostrovy jsou skvělé i na horské túry. I sem můžeš u kanceláře Invia chytit slevu.

Cena za týden: od 13 253,–⁠⁠⁠⁠⁠ (Invia)

ČEDOK, La Palma, Kanárské ostrovy
Zdroj: Čedok/propagační materiál

Dominikánská republika

Jestli jsi fanouškem Pirátů z Karibiku, mohla by se ti líbit Dominikánská republika. Kromě Karibského moře nabízí i výlety do tropických pralesů, jeskyně s indiánskými malbami, pouštní duny nebo krasová jezírka. S Čedokem můžeš na únorových termínech některých zájezdů ušetřit téměř třicet tisíc – a to už máš skoro ušetřeno na další dovolenou.

Cena za týden: od 33 499,–⁠⁠⁠⁠⁠ (Čedok)

Dominikánska republika
Zdroj: Unsplash∕Kevin Wolf

Spojené arabské emiráty

Spojené arabské emiráty jsou teď docela trendy destinací. Nejsou to navíc jen perfektní pláže, co turisty láká. Emiráty se chlubí i nádhernou přírodou a mnoha architektonickými skvosty. A jestli rád*a nakupuješ, tady si to v luxusních nákupních centrech opravdu užiješ.

Cena za týden: od 13 990,–⁠⁠⁠⁠⁠ (Fischer)

dubaj, expo 2020
Zdroj: Refresher

Kuba

Rum, doutník a moře. Co víc si přát? Milovníci potápění a šnorchlování ocení známou zátoku Sviní s křišťálově čistou vodou a fantastickými korálovými útesy. Za navštěvu určitě stojí i krokodýlí farma Boca de Guamá.

Cena za týden: od 34 990,– (Fischer)

Kuba
Kuba Zdroj: Flickr

Tak už stačí jen koupit plavky, zabalit si a můžeš vyrazit.

Domů
Sdílet
Diskuse