Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2024 10:55
Čas čtení 0:43
Anna-Marie Hanzlíková

Nemáš s kým jít ven? Pomoci může aplikace na hledání kamarádů*kamarádek

Nemáš s kým jít ven? Pomoci může aplikace na hledání kamarádů*kamarádek
Zdroj: Pexels/Helena Lopes/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI ONLINE SEZNAMKY
Uložit Uložené

Mnoho lidí se cítí osaměle a hledání nových přátel pro ně představuje problém. Aplikace Time Left ti vytipuje nové kamarády*kamarádky ve tvém městě.

Pocit samoty není neobvyklý a není to žádná ostuda. Ještě před pandemií ho cítilo na 60 procent Američanů a Američanek a 35 procent mladých Britů a Britek se po pandemii cítí více samo než kdy dřív.

Doporučeno
Nejlepší ochucená nealko piva v Česku. Experti rozhodli, vyhrál tvůj oblíbený nápoj? Nejlepší ochucená nealko piva v Česku. Experti rozhodli, vyhrál tvůj oblíbený nápoj? 5. února 2024 17:12

Aplikace Time Left a její projekt Dinner with strangers nabízí jedno z možných řešení. Propojí tě s lidmi s podobnými zájmy a pošle vás společně na večeři. „Byla jsem strašně nervózní, ale byla tam spousta zajímavých lidí,“ píše Hannah na TikToku, která se podobného konceptu zúčastnila.

Jak to funguje? Nejdříve v aplikaci vyplníš test, na základě kterého ti algoritmus najde vhodné parťáky*parťačky. Nemusíš se o nic starat, aplikace sama vybere také podnik a udělá vám rezervaci. Na tobě je už jen přijít.

Počítá se i s tím, že začátky mohou být nervózní a konverzace nemusí plynout. Pro ten případ aplikace nabízí takzvané ice breaker hry. Po večeři můžeš vybrané lidi ohodnotit a jít znova.

Doporučeno
Opravdový důvod, proč se jeden AirPod pokaždé vybije rychleji než ten druhý Opravdový důvod, proč se jeden AirPod pokaždé vybije rychleji než ten druhý 5. února 2024 14:01

Bohužel, aplikace ještě není v Česku dostupná. Nejblíže si zatím můžeš dát dostaveníčko v Německu. 

Domů
Sdílet
Diskuse