Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. února 2024 14:01
Čas čtení 0:45
Monika Růžičková

Opravdový důvod, proč se jeden AirPod pokaždé vybije rychleji než ten druhý

Opravdový důvod, proč se jeden AirPod pokaždé vybije rychleji než ten druhý
Zdroj: Unsplash / Daniel Romero
TECH APPLE
Uložit Uložené

Pokud máš AirPody, určitě se ti někdy stalo, že se ti jedno sluchátko vybilo dříve než to druhé a tebe to pěkně naštvalo.

Už je to nějaká doba, co drátová sluchátka vystřídala ta bezdrátová, mnozí z nás by tak očekávali technickou bezchybnost. V realitě tomu přitom ale stále tak úplně ještě není. Součástí našeho každodenního života se totiž víceméně stal boj, kdy se jedno sluchátko pokaždé vybije rychleji než to druhé. Proč?

Nejčastější příčinou nerovnoměrného stavu baterie mohou být podle expertů problémy s kontakty uvnitř nabíjecího pouzdra.

„Při vkládání AirPodu do pouzdra je možné, že se jedno z nich nedostane do úplného kontaktu s nabíjecími kolíky,“ vysvětluje jeden odborník ve videu. To znamená, že se sluchátko místo nabíjení pomalu vybíjí. Jak to tedy vyřešit?

Stačí na to vatová tyčinka, kterou celé pouzdro vyčistíš. Důraz dej hlavně na prostor okolo kovových výstupů, tam totiž může být špína, kterou na první pohled nejde vidět.

Doporučeno
Dvě legendární značky chytrých telefonů končí. Možná je používáš i ty Dvě legendární značky chytrých telefonů končí. Možná je používáš i ty 3. února 2024 12:15

Další možná příčina

To ale nemusí být jediný důvod. Často totiž jedno sluchátko funguje jako mikrofon a druhé jako ovladač hluku. Spotřebu tedy můžeš snížit vyrovnáním rolí, které přepneš v nastavení v iPhonu. 

Pozor dávej taky na to, aby jsi sluchátka používal*a stejně. Pokud budeš jedno používat častěji, je možné, že se bude rychleji vybíjet a budeš ho muset častěji dobíjet.

Domů
Sdílet
Diskuse