Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2024 12:15
Čas čtení 0:43
Samuel Valent

Dvě legendární značky chytrých telefonů končí. Možná je používáš i ty

ZAHRANIČÍ SMARTPHONE
Uložit Uložené

Společnost, která stojí za mobilní značkou Nokia, oznámila, že končí s výrobou těchto telefonů. Konec pravděpodobně čeká i další značku.

Společnost HMD Global, která vyráběla chytré telefony značky Nokia, oznámila, že končí s jejich výrobou. Chce se totiž zaměřit na prodej chytrých telefonů pod svou vlastní značkou. Nová zařízení plánuje představit již během veletrhu MWC v Barceloně, který se uskuteční tento měsíc. Společnost HMD vydala i nový teaser, který naznačuje, že se chce osamostatnit. Informoval o tom portál GSMArena.

 

Vše tak nasvědčuje tomu, že legendární Nokii čeká definitivní konec a nové telefony pod touto značkou už pravděpodobně nikdy neuvidíme. Nokii proslavil hlavně odolný model s názvem Nokia 3310, který se do historie zapsal jako jeden z nejpopulárnějších tlačítkových telefonů.

Nokia není jediná

K Nokii se přidala také značka odolných chytrých telefonů CAT. Britská společnost Bullitt Group, která telefony CAT vyrábí více než deset let, totiž krachuje, informuje MobileNet.cz.

Podle winfuture.de se společnost dostala do platební neschopnosti, po níž následoval finanční úpadek a hromadné propouštění zaměstnanců. Hrozí také, že dojde k ukončení softwarové podpory zařízení značky CAT. Oficiální konec však ještě společnost nepotvrdila.

Není však vyloučeno, že se populární značka v budoucnu vrátí, protože přinesla mimořádně odolná zařízení, která se těšila poměrně velké popularitě.

Domů
Sdílet
Diskuse