Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Čteš článek:
Toto je 15 nejhnusnějších (nejen) alkoholických nápojů na světě. Česká klasika dostala velmi špatné hodnocení

11. Aguardente bagaceira

Těsně před první desítkou skončil bezbarvý alkoholický nápoj z Portugalska, který se vyrábí z matoliny, tedy zbytkových produktů po vylisování hroznů či jiného ovoce. Dostal rovněž jen 2,6 bodu.

10. Brennivín

Na desátém místě je islandský Brennivín. Destiluje se z bramborové kaše a ochucuje se různými bylinkami a kořením, včetně například kmínu. Nápoj dostal přezdívku Černá smrt. Někteří tvrdí, že to bylo kvůli jeho chuti, jiní, že název odkazoval na někdejší etiketu, která na sobě měla černou lebku. Podává se v panácích.

brennivín
Zdroj: Wikimedia Commmons

9. Tahn

Dalším, ještě horším pitím je Tahn. Tradiční arménský nápoj je kombinací čistého jogurtu se studenou vodou, solí a občas i s nasekanými bylinkami a nakrájenou zelenou cibulkou a okurkou. Arméni ho konzumují během letních veder, aby uhasili žízeň.

tahn
Zdroj: Wikimedia Commmons

8. Lohusa şerbeti

Na osmém místě se nachází nealkoholický nápoj Lohusa şerbeti původem z Turecka. Vyrábí se vařením cukru lohusa, krystalového cukru, vody, hřebíčku a skořice. Název se překládá jako poporodní šerbet, a jak je patrné, většinou se připravuje ženám po porodu.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse