Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2024 16:00
Čas čtení 12:09
Ondřej Jarůšek

Česká kulturistka Věra Mikulcová: Chtěli, abych bojovala s mužem v kleci. Na OnlyFans bych nešla, má knížka je hodně osobní

Česká kulturistka Věra Mikulcová: Chtěli, abych bojovala s mužem v kleci. Na OnlyFans bych nešla, má knížka je hodně osobní
Zdroj: se souhlasem Věry Mikulcové
SPORT POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Legendární česká kulturistka Věra Mikulcová patří ke světové špičce. O svém životě teď chystá knížku, která vyjde v květnu. O tom i mnohém dalším jsme si popovídali v novém rozhovoru.

Už více než 20 let dře v posilovně a ze skromné dívky, která v dětství měla nadváhu, se nakonec stala nejslavnější česká kulturistka. Dnes je kariéra Věry Mikulcové ověnčena úspěchy ze světových soutěží.

Televizní stanice ji chtějí do Survivoru nebo Výměny manželek, všechny ale odmítá. Jedna bojová organizace jí dokonce nabídla i MMA zápas proti muži. I té Mikulcová řekla ne. Po svém boku má už přes dvě dekády partnerku Janu, která jí je oporou na každém kroku a která s ní podstupuje i tvrdé diety.

Doporučeno
„Nejhorší trip v životě po jediném HHC bonbonu.“ Zkoumali jsme, jaký stav zažiješ po HHC a proč látka tolik škodí „Nejhorší trip v životě po jediném HHC bonbonu.“ Zkoumali jsme, jaký stav zažiješ po HHC a proč látka tolik škodí 13. února 2024 16:00

Za několik týdnů se na pulty obchodů dostane knížka, ve které Mikulcová popisuje svůj život od dětství až po současnost. A jak s úsměvem dodává, hezké počtení to bude i pro rýpaly, kteří jí píší, že se musela narodit jako chlap.

Věra MikulcováVěra MikulcováVěra mikulcovávěra mikulcová
Zobrazit galerii
(10)

Máš za sebou docela brutální rok. Měla jsi těžkou přípravu, závody v New Yorku, začala jsi psát knihu a splnila sis sen tím, že ses dostala na Masters Olympia. Byl to nejnáročnější rok tvé kariéry?

Paradoxně asi nebyl. Olympia pro mě byla strašně velká motivace, ale těžší přípravu jsem měla na New York Pro. Strávila jsem sedm měsíců v dietě, kterou se mnou držela i Jana (partnerka, pozn. red.), i když ji neměla tak drsnou jako já. Sedm měsíců jsem věnovala přípravě na závody, což jsou každodenní tréninky. Člověk tak neustále řeší trénink, jídlo, jídlo a zase jídlo. Stálo to ale za to.

Doporučeno
Kulturistika je závislost, kvůli formě jste na hranici života a smrti, říká Slavoj Bednář před Masters Olympia Kulturistika je závislost, kvůli formě jste na hranici života a smrti, říká Slavoj Bednář před Masters Olympia 23. srpna 2023 11:00

Kulturista Slavoj Bednář v našem rozhovoru před Masters Olympia zmiňoval, že na konci přípravy se cítí doslova na hraně života a smrti. Cítila ses tak i ty?

Já to tak nemám. Když jsem v přípravě na závody, tak jsem samozřejmě hodně unavená a vyčerpaná, ale abych řekla, že jsem na hraně života a smrti, tak to vůbec ne. Myslím si, že je to spíš taková fráze. Jedu sice opravdu z posledního, ale nemám pocit, že bych u toho měla zemřít. Je to můj koníček, baví mě to, a i když jsem úplně v háji, tak jedu dál. Unavená jsem byla hodně, ale jak jsem zmínila, Olympia byla obrovská motivace.

Do Rumunska jsem navíc řídila sama, s přestávkou na vyspání to bylo dohromady asi 14 hodin. Vedle sebe jsem měla Janu jako navigátorku, která mi dávala jídlo i pití, a s sebou jsme ještě měly dva malé psy, protože jsme je neměly kam dát. Nemohla jsem si tedy ani dovolit být mimo. Vyčerpaná jsem byla, ale pořád jsem musela být ve střehu. To mi ve výsledku asi pomohlo, protože jsem tolik nemyslela na dietu a soustředila jsem se na cestu, abychom tam dobře dojely. V Rumunsku zrovna tou dobou bylo 40 stupňů, což bylo fakt náročný, ale i tak to byla sranda.

Masters Olympia je soutěž, na kterou jsou zvány legendy a veteráni kulturistiky nad 40 let. Tato soutěž byla obnovena v roce 2023 po více než desetileté pauze.

Nejprestižnější kulturistickou soutěží je Mr. Olympia (muži) a Ms. Olympia (ženy). Tato klání jsou největšími svého druhu na světě.

Nepřišel teda během těch sedmi těžkých měsíců moment, kdy bys měla strach o zdraví?

Nikdy. Za celou kulturistickou kariéru jsem ještě nezažila žádný moment, kdy bych se o sebe bála.

Na Masters Olympia ses umístila v top 10. Považuješ to za jeden ze svých největších úspěchů?

Určitě ano. Když jsem viděla startovní listinu, tak jsem si říkala, že vůbec nemám šanci a pojedu se jen zúčastnit, protože byl vždycky můj sen na Olympii závodit. To byla moje první reakce. Na Masters bylo v jeden den semifinále a finále. Když jsem ale odjela semifinále, tak nám vůbec neřekli, kdo postupuje. Zavolali nás a řekli, že musíme na vyhlášení čekat. Stálo nás tam asi 19 a potom přišel jeden pořadatel, který nás rozdělil. Všechny holky kolem mě vypadaly hodně dobře a vůbec jsem nevěděla, co se děje. Pak za mnou přišla Jana a říká mi: „Jseš tam!“ V tu chvíli mi spadl kámen ze srdce a ještě teď mi to vhání slzy do očí. Splnil se mi sen.

věra mikulcová
Zdroj: se souhlasem Věry Mikulcové

Proč sis nejdřív myslela, že nemáš šanci?

Protože závodnice, které tam jsou, žijí v Americe a půlku z nich propaguje majitel Wings of Strength. Ony pro ně fotí, natáčí videa a spolupracují s nimi. Je to jeden velký byznys a jsou to jejich „koně“.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 154339 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co prozradila o nabídce na MMA zápas proti muži.
  • Proč mladá generace kulturistek často brzy končí.
  • Co říká o kriticích a steroidech.
  • Jakou zajímavou práci chtěla v mládí dělat.
  • Co si myslí o OnlyFans.
  • Proč jí vadí, když mladí berou zakázané látky.
  • Co bude dělat po konci kariéry.
  • Jak si přeje, aby se na ni vzpomínalo.
Domů
Sdílet
Diskuse