Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2024 12:00
Čas čtení 6:18
Barbora Volfová

Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo

Šílený trip v Dubaji nás s kamarádkou vyšel na 4000 korun, v mrakodrapu jsme spaly zadarmo
Zdroj: Pexels/ Denys Gromov
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ DUBAJ FINANCE JAK UŠETŘIT
Uložit Uložené

V článku se dozvíš, na co si dát při low-cost cestování v Dubaji pozor, kterou aplikaci se vyplatí vyzkoušet i jaká dobrodružství a nebezpečí ve Spojených arabských emirátech potkala nás.

Před pár lety se nám s kamarádkou podařilo ulovit akční letenky do Dubaje za necelé tři tisíce. Když už jsme za letenky zaplatily tak směšnou částku, napadlo nás udělat celý trip co nejvíce low-cost. Výzvu utratit co nejméně peněz v jedné z nejdražších zemí světa se nám překvapivě podařilo splnit. Celý pětidenní výlet nás i s letenkou vyšel na čtyři tisíce.

Začalo to rok před výletem, kdy kamarádka narazila na letenky za 2800 korun, které se nám zdály jako nějaká chyba v matrixu letecké společnosti. Neváhaly jsme. Rok uběhl jako voda a my se začaly těšit na naše pětidenní dobrodružství. Tentokrát jsme se rozhodly nechat veškeré zařizování na náhodě a do města plného luxusních hotelů a šejků v bílých hábitech jsme vyrazily „na blind“. 

Z pěti dní v Dubaji se vyklubal docela šílený trip, při kterém jsem ale taky nasbírala několik tipů, jak si tohle město užít s co nejmenšími náklady. 

Noc v poušti

Když jsme nasedaly do letadla s příručními mini batůžky, pořád jsme netušily, kde po příletu budeme spát. Do Dubaje jsme přiletěly někdy ve dvě hodiny ráno. Z letiště jsme nakonec vyrazily pěšky rovnou na pláž. Cesta trvala několik hodin a my jsme první „noc“ strávily na pláži při pozorování východu slunce. Překvapilo nás, jaká je přes noc v poušti brutální zima. Vzala jsem si na sebe snad všechno oblečení z batohu, abych se zahřála. Na ruce jsem si navlékla ponožky, přikryla se ručníkem a snažila se na pár hodin usnout.

Dubaj
Zdroj: Refresher/ Barbora Volfová

Když mě kolem poledne vzbudila kamarádka, zjistily jsme, že přenocování na pláži je přísně zakázáno. A že ani ten panák jägermeistera, kterým jsme si na pláži symbolicky připily, si na veřejnosti dát nesmíš, jinak ti hrozí opravdu mastná pokuta. Nebyly jsme v Dubaji ani dvacet čtyři hodin a už jsme dvakrát nevědomky porušily zákon. 

Nikoho samozřejmě nenabádám, aby porušoval v cizí zemi zákon. Pouč se z našich chyb, prostuduj si před odletem místní zákazy, abys předešel*předešla případným nepříjemnostem.

Celý den jsme následně strávily cestováním po slunečné metropoli. Odpověď na otázku, kde budeme dnes spát, jsme stále neměly. S kamarádkou jsme vytasily telefony a přes mobilní aplikaci Couchsurfing jsme začaly „rozhazovat sítě“.

Jak si ochočit Couchsurfing 

Mnozí určitě Couchsurfing znají, pokud je to pro tebe novinka, chceš ušetřit a rád*a poznáváš nové lidi a kultury, tuhle aplikaci si určitě zamiluješ. Couchsurfing je největší celosvětová sociální síť na sdílení ubytování zadarmo. Spojuje cestovatele s místními, kteří nabízejí ubytování u sebe doma. Nyní propojuje více než dvanáct milionů uživatelů žijících ve více než 200 000 městech. 

  • Veškerá komunikace na Couchsurfingu je kvůli bezpečnosti archivována. Aplikace má několik stupňů zabezpečení a ověřování. Členové se mohou nechat ověřit pomocí platební karty či zasláním dopisu s ověřovacím kódem na adresu uživatele. 
  • Prostřednictvím chatovacího okénka můžeš zjistit, zda máš s hostitelem něco společného. Couchsurfing není jen o tom ušetřit, ale i o poznávání lidí a rozdílných kultur. Díky této aplikaci mnozí našli nové přátele na druhém konci světa, za kterými se rádi vracejí.
  • I přes veškerou bezpečnost, kterou aplikace zaručuje, buď při výběru hostitele nebo hosta velice obezřetný*obezřetná. Důkladně si přečti reference na danou osobu. Měj se na pozoru i v ubytování. Jedna z mých kamarádek využila Couchsurfing k přespání v Itálii. Po dvou dnech našla v koupelně skrytou kameru, hostitel ji celou dobu natáčel.
  • Není na škodu se po ubytování „detektivně“ porozhlédnout. Pokud vycítíš, že je něco špatně, raději odejdi.

Patnácté patro a osobní kuchař

Po pár hodinách kamarádku zkontaktoval muž v podobném věku a nabídl jí, že u něj můžeme přebývat zbylé čtyři noci. Poslal nám adresu a my se pomalu vydaly k jeho bydlišti. To jsme ještě nevěděly, co nás čeká...

Doporučeno
Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? Jedna návštěva Vietnamu změnila můj pohled na svět. Proč jsem nyní v Česku nešťastná? 16. dubna 2024 7:00

Když jsme dorazily na adresu, nemohly jsme uvěřit vlastním očím. Stál před námi mrakodrap. „Asi špatná adresa,“ pomyslela jsem si. Akorát že vůbec. V další zprávě jsme se dočetly, že na recepci máme ohlásit své jméno a vyjet výtahem do patnáctého patra. 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 155183 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak dopadl náš nocleh u hostitele přes Couchsurfing.
  • Jaké cestovatelské low-cost triky v Dubaji raději nezkoušej.
  • Kde se v Dubaji najíš levněji než v Česku.
  • Jaké zážitky si můžeš dopřát zadarmo.
Domů
Sdílet
Diskuse