Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2024 9:00
Čas čtení 5:05
Ondřej Jarůšek

Nejznámější vraždy v Česku bez trestu. Sériového škrtiče v Praze nikdy nedopadli, nepotrestaná je i brutální vražda malé Haničky

Nejznámější vraždy v Česku bez trestu. Sériového škrtiče v Praze nikdy nedopadli, nepotrestaná je i brutální vražda malé Haničky
Zdroj: Unsplash/Maxim Hopman/volně k užití (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Zdaleka ne vždy se u vražd podaří dopadnout pachatele. Leckdy zůstanou volní, ať už kvůli nedostatku důkazů, nebo třeba kvůli vypršení promlčecí lhůty. Ta v Česku trvá patnáct až dvacet let.

Brutální vražda dítěte, znásilnění a uškrcení mladých studentek nebo masakr bosse tuzemského podsvětí. I takové zločiny v Česku skončily bez trestu. Vybrali jsme pro tebe pět případů, ve kterých vrah či vrazi zůstali i přes snahu kriminalistů nepotrestáni. 

Doporučeno
Při toxické psychóze si Čech uřízl penis. Adiktolog vysvětlil, co při ní člověk zažívá a proč může nastat i po jediné dávce Při toxické psychóze si Čech uřízl penis. Adiktolog vysvětlil, co při ní člověk zažívá a proč může nastat i po jediné dávce 25. února 2024 14:30

Zabil malou Haničku, nechal ji ležet v odpadcích

Jedenáctiletá Hanička odešla ráno 30. března 1999 ze svého domova v Libušíně do školy v Kladně. To bylo naposledy, kdy ji její rodiče viděli živou. Když se dívenka do večera nevrátila domů, oznámili rodiče její zmizení policii. Nezvěstnou Haničku následující dva dny hledali kriminalisté i za pomoci vrtulníku, jejich pátrání ale přineslo tragické zjištění. Dívku neznámý pachatel zabil a nechal ji ležet mezi odpadky.

Nemohlo být pochyb o tom, že Hanička zemřela rukou vraha. Na těle, zejména v oblasti beder, měla pět bodných ran. Útočník ji navíc střelil do hlavy. Podle pitvy nebyla znásilněna. Nikdo nechápal, proč nevinné dívce někdo ublížil.

policie čr ilustrační fotky
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Pitva mimo jiné prokázala i to, že v těle Haničky se v době smrti nenacházely hormony, které se vyplavují, když má člověk strach nebo je ve stresu. To mohlo značit, že pachatelem nebyl cizí člověk – mohla jej znát.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 155467 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Koho policie podezřívala ze zabití Haničky a jaké stopy k němu vedly.
  • Dalším případem je pražský škrtič, který v 90. letech zabil tři mladé ženy.
  • O případu, kdy podezřelí vyvázli kvůli svědkovi, který přišel k soudu opilý.
  • O nepotrestané vraždě mafiánského bosse v Úvalech nebo o objevu těla na dně Orlíka.
Domů
Sdílet
Diskuse