Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2024 10:15
Čas čtení 2:05
Vincenc Novák

Když je věk jen číslo. Forbes zveřejnil žebříček 7 nad 70, kdo v něm figuruje?

Když je věk jen číslo. Forbes zveřejnil žebříček 7 nad 70, kdo v něm figuruje?
Zdroj: Wikimedia Commons / Autor: Jindřich Nosek (NoJin) – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0
ČESKO FORBES
Uložit Uložené

Časopis Forbes zveřejnil unikátní žebříček sedmi českých osobností, které již oslavily sedmdesátku, ale svůj věk na sobě rozhodně nedávají znát. Na seznamu nechybí známý herec, designérka či historik.

Nejen 30 pod 30. Magazín Forbes nedávno zveřejnil další seznam, ve kterém se zaměřil na jinou věkovou kategorii –⁠⁠⁠⁠⁠ české osobnosti starší sedmdesáti let. Které v něm figurují?

Doporučeno
Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? 28. února 2024 15:30

Petr Čornej, historik 

„Historie pro Petra Čorneje znamená vzrušující ponor do detektivního pátrání, i když třeba nevede k cíli,“ píší autoři žebříčku v medailonku historika, který má na svém kontě 24 knih, 160 vědeckých studií, 235 recenzí a další. Během svého života získal řadu vyznamenání a ocenění, mezi nimi i dvojí ocenění Magnesia Litera, Cenu Františka Hrubína za literaturu, hlavní Cenu Miroslava Ivanova za literaturu faktu a Cenu Josefa Hlávky v sekci společenských věd. 

Petr Černej
Zdroj: Wikimedia Commons / Autor: Pavel Hrdlička, Wikipedia, CC BY-SA 4.0

Zbyněk Frolík, podnikatel 

Další z významných osobností, které již překročily sedmdesátku, je zakladatel a spoluvlastník společnosti Linet Zbyněk Frolík. Jeho firma patří mezi světovou špičku na poli výroby lůžek pro pokročilou péči. „Linet historicky vygeneroval hodně cash do dividend a já díky tomu mohl celkem razantně investovat. Investice mi dokonce vykompenzovaly nedávnou dobu, kdy Linet neměl takové výsledky,“ uvedl Frolík s tím, že se aktuálně věnuje investicím do realit, ve svém vlastnictví má vyšší desítky bytů. 

Zbyněk Frolík
Zdroj: Wikimedia Commons / Autor: Zdeněk Svatoš – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 6
Domů
Sdílet
Diskuse