Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
ŽEBŘÍČEK: Nejlepším českým seriálům vévodí kriminálky a pohádky, vyhrála úplná novinka

5. Krkonošské pohádky

Trautenberk, Anče, Kuba, hajný a Krakonoš aneb nejoblíbenější pohádkové postavy. Tento večerníček je prostě úplná klasika. Na ČSFD má zasloužených 88 procent. Hlavní postavy si zahráli František Peterka, Ilja Prachař, Hana Maciuchová, Jaroslav Satoranský a Zdeněk Řehoř.
 
Chamtivý a lakomý Trautenberk by si chtěl na mocného Krakonoše pořád vyskakovat a touží po tom stát se velkým pánem. Za to je Krakonošem vytrestán. Do svých plánů obvykle zaangažuje své sloužící – Anči, Kubu a hajného.

Krkonošské pohádky
Zdroj: Česká televize

4. Pustina

Dramatický seriál s mysteriózními prvky z roku 2016 vyhrál Českého lva v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál. V hlavních rolích zazářili Zuzana Stivínová, Eliška Křenková a Jaroslav Dušek.
 
Děj se odehrává ve fiktivní obci na česko-polském pomezí, kde dochází ke sporu mezi starostkou Hanou a těžební společností, která místním obyvatelům nabízí velké peníze za to, aby se odstěhovali ze svých domovů postavených na ložiscích hnědého uhlí. Příběh nabírá na obrátkách ve chvíli, kdy zmizí čtrnáctiletá Míša, dcera starostky. Pátrání po dceři Hanu přivede k pochybnostem, kdy odhaluje, že původně mírumilovná komunita pod vlivem událostí začne ukazovat svou pravou tvář.

Pustina
Zdroj: HBO

3. Pat a Mat

Tento animovaný seriál je prostě sázkou na jistotu. Seriál Pat a Mat získal 89 procent a není se čemu divit, kutilové baví prostě všechny. Jejich manuální nešikovnost je komická, avšak Pat a Mat se nenechávají vyvést z míry, mají optimistický přístup a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Seriál tak přináší dobrý pohled na věci.

Pat a Mat
Zdroj: Česká televize
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse