Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2024 10:00
Čas čtení 3:29
Karina Kováčová

Gloria Ramirez byla toxická žena. Svým tělem nakazila 23 zdravotníků, ti omdlévali a nemohli se hýbat

Gloria Ramirez byla toxická žena. Svým tělem nakazila 23 zdravotníků, ti omdlévali a nemohli se hýbat
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k užití/montáž Refresher
ZAJÍMAVOSTI HISTORIE NEOBVYKLÍ LIDÉ Z HISTORIE ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Gloria přišla do nemocnice s běžnými srdečními obtížemi. Když ji však zdravotníci léčili, netušili, že budou brzy sami bojovat o život.

Incident začal 19. února 1994 ve 20:15, kdy 31letá Gloria Ramirez přišla do nemocnice v Riverside v Kalifornii se zrychleným tepem a vysokým tlakem. Přestože zemřela pouhých 45 minut po příchodu do nemocnice, její pobyt v zařízení měl neobvyklý vliv na zdraví ošetřujících lékařů. 23 ze 37 zaměstnanců, kteří s ní přišli do kontaktu, zkolabovalo.

Tento fenomén se dodnes nikomu nepodařilo úplně rozluštit. Nikdo z lékařů se s podobným případem nesetkal a nikdo o ničem podobném neslyšel. Případ se však zapsal do historie a Gloria dostala přezdívku „toxická žena“.

gloria ramirez, toxicka zena
Zdroj: Youtube/Peaked Interest

Portál ATI píše, že Gloria byla žena jako každá jiná. Žila se svými dvěma dětmi a manželem a mnozí si ji pamatovali jako velmi vtipnou a milou osobu. Co se jí ve skutečnosti stalo?

Ještě předtím, než si přečteš celý příběh o toxické ženě, bychom ti rádi připomněli, že tvořit kvalitní obsah můžeme jen díky našim předplatitelům. Proto pokud se ti naše články líbí, podpořit nás můžeš vstupem do klubu Refresher+.

Srdeční infarkt, nebo symptomy rakoviny děložního čípku?

Glorii v osudnou noc trápily srdeční problémy, těžce dýchala a nemohla pořádně mluvit. Vzhledem k jejímu nízkému věku lékaři nepředpokládali, že by se jednalo o infarkt. Mysleli si, že jsou to následky rakoviny děložního čípku, kterou už nějakou dobu trpěla.

Doporučeno
Bez pečiva z obchodu i sladkostí. Vyřadila jsem ultrazpracované potraviny: zmizelo mi akné, ale měla jsem cukrový „absťák“ Bez pečiva z obchodu i sladkostí. Vyřadila jsem ultrazpracované potraviny: zmizelo mi akné, ale měla jsem cukrový „absťák“ 17. května 2024 8:00

Všichni proto pracovali na tom, aby Glorii stabilizovali, ale navzdory snahám lékařů nic nezabíralo. Když ji svlékli, aby jí nasadili defibrilátor, všimli si na Gloriině kůži olejnatého povlaku. Z úst jí také byl cítit česnekový až ovocný zápach. Odebrali pacientce vzorek krve, která ale páchla jako čpavek a plavaly v ní zvláštní částečky, či dokonce krystalky.

Lékaři tak rychle přišli na to, že s infarktem nebude mít Gloriin stav nic společného. Všechny ale překvapilo, když jedna z ošetřujících sester omdlela. Následně si další sestra začala stěžovat na ztížené dýchání. Poté zkolabovala i třetí sestra, která po probuzení nemohla hýbat končetinami. Nikdo nechápal, co se děje.

nemocnica,toxicka zena
Zdroj: Youtube/Peaked Interest

Zdravotní potíže přibývaly u každého, kdo se snažil Glorii Ramirez zachránit. Nejčastěji to byla dušnost, dočasná paralýza či mdloby. Pomoci pacientce se jim nepovedlo, ale i když už byla Gloria mrtvá, ostatní se trápili i nadále, a to z nevysvětlitelných důvodů.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158363 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jaký pokrok se lékařům povedl a co zjistili po třetí pitvě.
  • Jaká byla příčina smrti Glorie Ramirez.
  • Proč měli zaměstnanci nemocnice zdravotní problémy.
Domů
Sdílet
Diskuse