Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
23. června 2024 v 8:00
Čas čtení 8:09
Radka Klučárová

Dominika jako úklidová influencerka dobyla Anglii. Na Instagramu má přes milion sledujících: „Sleduje mě máma Rihanny“

Dominika jako úklidová influencerka dobyla Anglii. Na Instagramu má přes milion sledujících: „Sleduje mě máma Rihanny“
ZAJÍMAVOSTI INFLUENCEŘI
Uložit Uložené

Dominika se na sociální sítě dostala náhodou. I tak si ale v Anglii dokázala se svým „cleanfluencerským“ profilem vybudovat silnou značku během pouhých několika měsíců. Dnes s ní chtějí spolupracovat desítky firem.

„Myslím, že jsem zaujala svojí autenticitou. Kromě toho, že ukazuju levné tipy a triky, jsem jako ostatní mámy. Prostě obyčejná holka v teplácích, se kterou se můžou ostatní ztotožnit,“ prozrazuje Dominika, která se do Anglie přestěhovala před sedmi lety ze Slovenska.

K sociálním sítím se dostala náhodou asi před třemi lety, když ji inspirovala její neteř. Teď má na TikToku i na Instagramu přes milion sledujících a jeden z nejúspěšnějších profilů zaměřený na úklid a organizování domácnosti.

„Už se mi stalo, že jsem se na nějaké akci představila a hned se mě lidé začali ptát, kolik milionů sledujících mám. Přijde mi zvláštní, že čísla jsou někdy důležitější než samotný člověk, ale možná se tak na byznysových schůzkách máme bavit a já to jen nechápu,“ říká Dominika.

Doporučeno
Móda z festivalu: Na Metronomu vedly outfity ze sekáče i ze Sheinu. Návštěvnictvo si chválilo málo lidí v areálu Móda z festivalu: Na Metronomu vedly outfity ze sekáče i ze Sheinu. Návštěvnictvo si chválilo málo lidí v areálu 24. června 2024 v 14:00
Doporučeno
Obchodní dům Máj otvírá po dvouleté rekonstrukci. Nabízí sice devět pater zábavy, ale vlastně v něm nenajdeš nic Obchodní dům Máj otvírá po dvouleté rekonstrukci. Nabízí sice devět pater zábavy, ale vlastně v něm nenajdeš nic 25. června 2024 v 9:30
Doporučeno
„Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal „Jsem ochotný riskovat,“ říká Jiří Procházka před sobotní bitvou. Conora McGregora se zastal 25. června 2024 v 10:00

Skromně dodává, že po slávě netouží. Vyhýbá se i vyhroceným konfliktům, které se na světě dějí. Díky Dominičině autentičnosti si její tipy a triky oblíbily statisíce lidí, včetně mnoha slavných. V rozhovoru pro Refresher prozradila, jaké byly její začátky, co ji na práci influencerky překvapilo nejvíc, a přiblížila nám i svoje ambice do budoucna.

Pokud si chcete přečíst rozhovory s dalšími zajímavými lidmi, kteří uspěli nejenom za našimi hranicemi, přidejte se do klubu Refresher+ a získejte přístup ke všem článkům na našem webu.

Na Instagramu máš 1,1 milionu sledujících a na TikToku ještě víc. Jak ses k tak velkému publiku dostala? Byl tam nějaký zlomový bod, který tě vystřelil na vrchol?

Než jsem začala tvořit, neměla jsem žádné sociální sítě. Byla jsem šprtka a nevyhledávala je. Jednou se mě moje neteř zeptala, jestli mám TikTok, Instagram nebo Snapchat. Chtěla jsem být moderní teta (smích), a tak jsem jí před necelými třemi lety dovolila, ať mi je postahuje.

Začala jsem procházet TikTok a zjišťovat, o co vlastně jde. Pak jsem narazila na video, kde Američanka myje dřez. Příspěvek měl hodně zhlédnutí a já si řekla, že to přece můžu udělat taky. Z recese jsem natočila podobné video, které mělo hned několik tisíc zhlédnutí. Po natočení dalších asi deseti videí jsem získala prvních deset tisíc sledujících. Překvapilo mě, jak snadné bylo získat první fanoušky. Takže jsem se rozhodla být aktivnější.

Doporučeno
Naomi Adachi a Maxim Habanec: Cestování je naše komfortní zóna. Naše dítě určitě na sítích ukážeme Naomi Adachi a Maxim Habanec: Cestování je naše komfortní zóna. Naše dítě určitě na sítích ukážeme 22. června 2024 v 10:00


Dá se říct, že se živíš výhradně tvorbou obsahu?

Ano, je to moje práce.

Jak dlouho ti trvalo vybudovat si takový byznys a získat první spolupráce?

Během tří měsíců jsem měla na TikToku 100 tisíc sledujících. Instagram jsem začala používat až později, když už mi lidé z mého okolí radili, že je čas být aktivní i tam.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 25 Kč

Co se naučíš po odemčení?

  • Kdy Dominiku začal TikTok živit.
  • Čím si Dominika získala přes milion fanoušků.
  • Jak zjistila, že ji sleduje Rihannina máma.
  • O kolik peněz si může říct za jeden příspěvek.
  • Kterých čtyř levných výrobků do domácnosti se Dominika nemůže nabažit a vyčistí s nimi úplně všechno.
Dočti článek již od 125 Kč 25 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 162273 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA , Pizza v Oggi ZDARMA nebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse