Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
18. července 2024 v 13:49
Čas čtení 1:06
Radka Klučárová

Koukni na žebříček nejvíc sexy přízvuků. Překvapí tě vítěz?

ZAJÍMAVOSTI JAZYK A LINGVISTIKA
Uložit Uložené

Většina lidí považuje za nejvíc sexy jazyk italštinu, na chvostu skončila angličtina.

Vědci zkoumali, který přízvuk je podle lidí nejvíc sexy. Podle deníku Daily Star měřili puls 1050 dospělých respondentů a respondentek ve Velké Británii ve chvíli, kdy jim přehrávali předem nahrané rozhovory v různých jazycích.

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

„Čím vyšší byla tepová frekvence, tím atraktivnější byl pro posluchače přízvuk,“ vysvětlila jazyková expertka Aleksandra Stevanovic, jak byl žebříček sestaven.

Nejvíce sexy je italština

Nikoho asi nepřekvapí, že většina lidí považuje za nejvíc sexy jazyk italštinu. Nedávná zjištění ukazují, že při poslechu italského přízvuku se lidem zvýší průměrná tepová frekvence až o 23 procent, tedy asi o 15 tepů za minutu.

Na druhém místě skončila portugalština. Při jejím poslechu se lidem zvýší průměrná tepová frekvence o 20 procent, tedy o 13 tepů. Naše srdce bije intenzivněji také při poslechu francouzštiny. Ta figuruje na třetím místě. Mužům i ženám při jejím poslechu vyskočí tep o 18 procent, tedy o 11 úderů za minutu.

Doporučeno
Adele oznámila, že si dává od hudby velkou pauzu. Co má v plánu? Adele oznámila, že si dává od hudby velkou pauzu. Co má v plánu? 18. července 2024 v 12:21

Na čtvrtém místě je řečtina. Její poslech způsobil zvýšení srdeční frekvence o 17 procent, tedy o 10 úderů navíc. Čínský přízvuk skončil se 16procentním zvýšením srdeční frekvence, tedy o devět tepů, na pátém místě.

Nejméně „zabírá“ nizozemština a angličtina

Japonština a němčina se umístily shodně na šestém místě s nárůstem o 15 procent neboli osm úderů za minutu. Nizozemština se umístila na sedmém místě s nárůstem o 12 procent, tedy sedm úderů za minutu.

„Italský přízvuk je pro muže i ženy zdaleka nejpřitažlivější, ale anglický a nizozemský přízvuk bohužel patří mezi nejméně atraktivní,“ dodala Stevanovic.

Doporučeno
Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat Nejlepší filmy první poloviny roku 2024 podle českých diváků. Tyhle pecky musíš dohnat 16. července 2024 v 17:13

Na chvostu žebříčku je anglický přízvuk, který je vnímán jako nejméně atraktivní ze všech dosud uvedených přízvuků. Při jeho poslechu se lidem zvýšila průměrná tepová frekvence o 10 procent, tedy o šest úderů za minutu.

dvojica, muž a žena, vzťah
Zdroj: Pexels/Katerina Holmes
Domů
Sdílet
Diskuse