Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 22. října 2024 v 15:00
Čas čtení 4:18
Martin Adam Pavlík

Zajímavosti o hororu Substance: Tvůrci použili 136 tisíc litrů umělé krve a Demi Moore strávila v maskérně až devět hodin

Zajímavosti o hororu Substance: Tvůrci použili 136 tisíc litrů umělé krve a Demi Moore strávila v maskérně až devět hodin
FILMY A SERIÁLY FILM FILMY 2024 HORORY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Provokativní body horor Substance (The Substance) francouzské režisérky Coralie Fargeat způsobil celosvětové šílenství. Dorazil už i do českých kin.

Masivní odchody z kinosálu, zvracení po projekci, pobouřené reakce diváků. Zatímco pro některé lidi jde o mistrovské dílo, jiní snímek zatracují. Považují jej za příliš nechutný a šokující. I přesto si z festivalu v Cannes odnesl cenu za nejlepší scénář a třináctiminutový potlesk.

Doporučeno
Lili: Jsem spokojená single žena. Real Talku dávám rok Lili: Jsem spokojená single žena. Real Talku dávám rok 20. října 2024 v 9:30

Odvážný horor s prvky černého humoru plný nahoty a brutálního násilí rafinovaně kritizuje hollywoodské standardy krásy. Hlavní hrdinkou je padesátnice Elisabeth (Demi Moore), která se rozhodne vyzkoušet záhadnou drogu „substance“.

Má jí pomoci vytvořit lepší a krásnější verzi sebe sama. Stane se z ní nakonec sexy Sue (Margaret Qualley). Cena však bude příliš vysoká. Jak a kde se snímek natáčel, co se stalo na place a kolik hodin strávily herečky v maskérně? Připravili jsme pro tebe několik zajímavostí o tomto kontroverzním snímku, které jsi pravděpodobně nevěděl*a.

Doporučeno
Nejchválenější seriál současnosti odhalil záběry ze zbylých epizod. Fanoušci spekulují, jestli uvidíme obří cameo Nejchválenější seriál současnosti odhalil záběry ze zbylých epizod. Fanoušci spekulují, jestli uvidíme obří cameo 18. října 2024 v 10:21

Pokud se ti takový obsah líbí, přidejte se do klubu Refresher+ a čti všechny články na našem webu bez zbytečných omezení. Najdeš zde reportáže, profily celebrit, rozhovory nebo děsivé kriminální příběhy.

Článek obsahuje spoilery.

136 tisíc litrů umělé krve

Francouzská režisérka zjevně opravdu miluje krev. Už herci v jejím předchozím thrilleru Revenge z roku 2017 zažili během některých scén doslova krvavou lázeň. Substance však připomínala spíše plavbu v krvavém moři. Zapomeň na Tarantinův Kill Bill nebo hororové klasiky Texaský masakr motorovou pilou, Saw či Evil Dead.


Jak píše Entertainment Weekly, Coralie Fargeat použila ve finálním aktu až neuvěřitelných 36 tisíc galonů umělé krve, což představuje přes 136 tisíc litrů. Režisérka také prozradila, že natáčení zmiňované krvavé scény odehrávající se v divadle trvalo až tři týdny a vyžadovalo si kompletní výstavbu celého sálu.

The Substance Substancia Demi Moore Margaret Qualley
Zdroj: Filmtopia

Byla to pro ni muka

Fargeat chtěla minimalizovat využití CGI a dalších vizuálních efektů (nevyhnula se jim však ve zcela poslední scéně), proto se při výrobě filmu zaměřila spíše na klasické filmové triky, skutečné masky a různé protézy. Nejvýraznější byla odpudivá maska ​​deformovaného monstra v sugestivním závěru, kterou musela nosit Margaret Qualley.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 29. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 0 Kč

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak režisérka vysvětluje závěr filmu.
  • Která scéna ze Substance byla pro Demi Moore nejnásilnější.
  • Jak tvůrci natočili děsivou scénu „zrození“ Sue z Elisabeth.
  • Kolik kilogramů krevet snědl Dennis Quaid během natáčení.
  • Na jaké slavné filmy snímek odkazuje.
  • Ve kterém evropském městě se film natáčel.
Dočti článek již od 125 Kč 0 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 169116 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk nebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse