Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Bolt Food.
dnes 24. dubna 2025 v 14:30
Čas čtení 2:31
Sponzorovaný obsah

Kam v Praze na jídlo – asijská edition: „Imperial Sushi jsme spustili s kapitálem 60 tisíc,“ říká majitel

Kam v Praze na jídlo – asijská edition: „Imperial Sushi jsme spustili s kapitálem 60 tisíc,“ říká majitel
Zdroj: Imperial Sushi
GASTRO GASTRONOMIE KAM NA JÍDLO PODNIKÁNÍ
Uložit Uložené

Když se zeptáš, kam v Praze či v Plzni na nejlepší asijskou, dost možná dostaneš tip na Imperial Sushi. Majitel nám vyprávěl o tom, jak se z nápadu, který dostal ve 30 letech, stala síť oblíbených restaurací.

Jednou si zákazník objednal dvě půlkilové porce poke bowl. Čekali jsme, že dorazí ještě někdo další, ale během 20 minut snědl obě porce sám. Byli jsme překvapeni a zároveň pobaveni – hlavně jsme ale rádi, že mu chutnalo,“ začíná vyprávění Sergej Buňak, spolumajitel Imperial Sushi.

Začínali v pandemii se skromným budgetem

„Imperial Sushi jsme spustili 1. března 2020, přímo během pandemie a s minimálním kapitálem, konkrétně se 60 000 Kč. Tehdy mi bylo 30 let. Krizi jsme vnímali jako příležitost a rozhodli se ji využít,“ vypráví Sergej Buňak. 

Provoz se svým společníkem začali formou rozvozu z pobočky na Praze 9. Díky ní našetřili na otevření první restaurace v Praze na Žižkově. O půl roku později už otevřeli bistro na Stodůlkách a do roka první pobočku v Plzni. Dnes spolupracují na sezónních nabídkách se šéfkuchaři, jako jsou Marek Raditsch, Roman Paulus či Ondřej Molina a se značkami jako Miss Czech Republic. 

Se společníkem jsme sdíleli stejnou vizi, přinést zákazníkům kvalitní, čerstvé a esteticky propracované jídlo přímo na jejich stůl, ať už domů, nebo do kanceláře.

Sergej Buňak, spolumajitel Imperial Sushi 

Imperial Sushi, restaurace, jídlo, asijská kuchyně
Zdroj: Imperial Sushi

Většinu objednávek tvoří rozvoz

Součástí všech poboček, kromě těch na Harfě, jsou bistra, převážně ale fungují na bázi rozvozu. „Zhruba 30 % objednávek připadá na osobní návštěvy a 70 % na rozvoz. Postavili jsme na něm celý podnikatelský model, díky čemuž jsme mohli začít s minimálními investicemi a oslovit širší zákaznickou základnu,“ vysvětluje jeden ze zakladatelů.

K rozvozu využívají Bolt Food, který se soustředí na doručování hotových jídel i dovoz potravin a dalšího zboží. „Bolt Food je pro nás od začátku spolehlivým partnerem. Umožňuje nám doručovat rychle a efektivně i mimo běžné okruhy našich zákazníků a oslovit tak širší publikum,“ vysvětluje Sergej Buňak. Zakladatelé se tím současně přizpůsobili aktuálnímu trendu objednávání jídla, který šetří nejen čas, ale introvertům i sociální baterku. 

Imperial Sushi, asijská kuchyně, jídlo
Zdroj: Imperial Sushi

Inspirace japonskou kulturou

Základem úspěchu jsou podle spolumajitele kvalita surovin, precizní příprava a zkušenosti kuchařů. „Každý detail, od výběru ryb až po finální prezentaci na talíři, je pro nás zásadní. Chceme, aby zákazník vždy dostal čerstvé, dokonale připravené jídlo. Spolupracujeme pouze s ověřenými dodavateli, kteří garantují čerstvost a kvalitu surovin. Naši kuchaři každou dodávku pečlivě kontrolují,“ říká.

V nabídce Imperial Sushi jsou tradiční japonská jídla jako ramen, miso polévka, sushi nebo poke bowls a najdeš tam i vegetariánské možnosti.

Bolt Food, Imperial Sushi
Zdroj: Bolt Food

Důrazem na kvalitní suroviny v Imperial Sushi demonstrují filozofii japonské kuchyně, která je založená na jednoduchosti a precizním provedení. „Každé jídlo je malým uměleckým dílem, kde hraje roli každý detail. Baví nás filozofie neustálého zdokonalování a respekt k přirozeným chutím jednotlivých ingrediencí,“ říká Sergej Buňak. „Naši šéfkuchaři Oleg Oreškin a Stanislav Roedl si z Japonska přivezli cennou inspiraci, znalosti a lásku k autentickým postupům. Ty pak kombinujeme s moderními prvky světové kuchyně,“ dodává.

V české kuchyni bych ocenil větší důraz na sezónnost surovin a přísnou disciplínu v gastronomii. Zároveň bych si přál, aby se více rozšířil japonský přístup ke službám, kde je zákazník vždy na prvním místě a důraz je kladen na maximální péči a pohostinnost.“ 

Sergej Buňak, spolumajitel Imperial Sushi

asijská kuchyně, Imperial Sushi, jídlo
Zdroj: Imperial Sushi

Gastro v Česku už nejsou jen smažáky

Vztah Čechů k asijské kuchyni je podle spolumajitele restaurace stále pozitivnější. „Nabídka na trhu se výrazně zlepšila – už tu nejsou jen smažená jídla, ale i autentické chutě a kvalitní suroviny. To nás těší a motivuje,“ říká spokojeně. V Imperial Sushi si prý zákazníci nejvíce objednávají sushi sety, oblíbené jsou také Poke Bowls, které tvoří přibližně 30 % prodejů. „Pokud bych měl vybrat jedno jídlo, doporučil bych náš Smoky salmon roll – jedinečnou kombinaci chutí, kterou si zákazníci oblíbili,“ říká Sergej Buňak.

Při čtení ti vyhládlo? 👀 🍱 

👉 Objednej si jídlo z Imperial Sushi přes Bolt Food a dopřej si snackies z kvalitních surovin kdykoliv a kdekoliv. Za pár minut od objednávky si pochutnáš na zdravém, vyváženém jídle doma, v práci, nebo třeba ve škole v pauze mezi přednáškami.

stahuj appku bolt food
Zpět
Sdílet
Diskuse