Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2015 12:38
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Exluzivně: První živé fotky úplně nové Škody Superb a pohled do jejího ceníku!

TECH
Uložit Uložené

Žhavá a pro náš rh mimořádně důležitá novinka se objevila v předstihu na běžných cestách.

Autosalón v Ženevě skončil jen v uplynulých dnech a jeden z jeho největších trháků je připravený zaplavit i naše cesty. Dobře, nejde sice vysloveně o luxusní či erotické (po našem exkluzivní) vozidlo, nová Škoda Superb ovšem patří v našich končinách mezi jednu z nejdůležitějších novinek tohoto roku, pokud není úplně ta nejdůležitější a ve výstavišti Palexpo to bylo jasně cítit. Divit se tomu nemůžeme, jelikož za poslední měsíce šlo o mimořádně sledovaný artikl nejen na webech s automobilovou tématikou, což ostatně potvrdily i naše nedávné články. Ne že bychom chtěli novou vlajkovou loď české automobilky mezi ostatními vozidly obdobného druhu nějak speciálně upřednostňovat, nedej bože budete naši aktivitu brát jako PR články, žhavou novinku a pilotní model našeho trhu se ovšem už podařilo začátkem týdne u nás, opravdu v předstihu, zachytit!

 

Exkluzivně, jako jedni z úplně prvních na světě, vám tedy přinášíme jedinečné živé fotky sériové verze novoučkého Superbu z běžných cest. Novinka se objevila v historickém centru Prahy v době, kdy třetí generace mimořádně oblíbeného automobilu ještě nezačala pořádně zaplavovat ani škodovácké showroomy. Za autentické fotografie vděčíme našemu dlouhodobě věrnému fanouškovi, jehož kvalitní fotografie už nějaký ten pátek s pravidelností přibývají do naší sbírky na stránce s exkluzivními automobily. Jirka "Sedli" Sedláček, známý český car spotter, totiž zachytil v hlavním městě České republiky jeden z prvních produkčních exemplářů nejnovější Škody, a to jen pár dní na to, když byla 13. března spuštěna sériová výroba v závodě v Kvasinách. O tom, že Superb s pořadový číslem tři výrazně zpěkněl, nemůžeme pochybovat, vždyť jsme se na tom skoro jednoznačně shodli už v podrobném článku při jeho představení. Při pohledu na fotografie níže, si ovšem své anketové hodnocení ze vzpomínaného článku určitě vícero z vás přehodnotí, zejména pokud narážím na ty, kteří udělili horší známky. Zachycená novinka totiž vypadá opravdu nádherně, čím vyvrací skutečnost, že většina automobilových novinek na studiových (tedy důkladně nasvícených) fotografiích vypadá lépe.

Exluzivně: První živé fotky úplně nové Škody Superb a pohled do jejího ceníku!

Významnou roli na celkové kráse, kromě toho, že jsem kvalitní fotky ještě decentně upravil sehrává mimořádně atraktivní sněhobílý lak, černá panoramatická střecha, nejvyšší řada předních světlometů (bohužel ne full-LED) zakládající si na vnitřních detailech a 19" disky Phoenix. Očividně tak jde, minimálně zvenku, o nafullovaný exemplář, který se asi bude lišit od základních verzí. Přibližovat novinku si v podstatě už nemusíme, zdůraznit si ovšem dovolím zejména přední světla se vzpomínanými detaily - vnitřní světlometu zdobí český křišťál a kromě LED pásu ve tvaru L svítí i vnitřních 7 rovnoběžných linií, které při pohledu zpředu svým pádem hrají do karet mřížkám v přední masce. Ve všeobecnosti Superb působí opravdu hodnotným a prémiovým dojmem (v porovnání s Passatem ovšem ztrácí v absenci full-LED světlometů a strohým interiér, zejména budíky), jsme svědky uhlazenějších křivek, které mírně nabraly na ostrosti. Na vozidle vyniká zejména výrazná boční linie, podtrhující celkovou eleganci a stejně i zadní část působí o mnoho vyváženějším dojmem, odhlédneme-li od faktu, že vám možná zadek připomíná nějaké koncernové vozidlo.

Mezitím poznáváme i oficiální ceník, tedy zatím jen ten český, ale ten se od toho slovenského bude lišit opravdu jen v použité měně. Mezigeneračně je Superb o něco dražší, pod to se ovšem podepsal hlavně fakt, že shodné agregáty nabízejí po novém citelně větší výkon. Základní zhotovení reprezentuje 1.4 TSI s výkonem 110 kW / 150 koní a cenovkou od 599 tisíc českých korun. Jde o nejnižší stupeň výbavy Active, který zahrnuje standardně například 16" disky, dvou zónovou klimatizaci Climatronic, nebo infotainment v podobě 5" barevné obrazovky rádia Swing. Pokud se prolouskáme přes motorovou paletu a jednotlivé stupně výbavy až na konec, kde trůní známý strop v nabídce, tedy verze Laurin & Klement. Pokud sáhnete po této variantě ve spojení s motorem 2.0 TSI s výkonem 206 kW / 280 koní a 4x4, dostáváme se až na hodnoty necelého 1,1 milionu českých korun. Tam už ovšem, jak můžete vidět v přiloženém ceníku, najdete prakticky všechno, co (ne)potřebujete, včetně 18" disků, vzpomínaných bi-xenonových světlometů, dekoračních lišt v černém odstínu Piano a ambientní LED podsvícení, nebo navigační systém Amundsen s velkou dotykovou obrazovkou. Tak co, bude žhavé želízko od Škody ještě větším prodejním hitem, než doteď, nebo nový Volkswagen Passat, pyšnící se titulem Auto roku 2015 nastavil laťku ještě výše?

Exluzivně: První živé fotky úplně nové Škody Superb a pohled do jejího ceníku!
Exluzivně: První živé fotky úplně nové Škody Superb a pohled do jejího ceníku!
Exluzivně: První živé fotky úplně nové Škody Superb a pohled do jejího ceníku!
Exluzivně: První živé fotky úplně nové Škody Superb a pohled do jejího ceníku!
Exluzivně: První živé fotky úplně nové Škody Superb a pohled do jejího ceníku!
Domů
Sdílet
Diskuse