Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2015 19:10
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

V BBC oficiálně končí i Richard Hammond a James May. Dočkáme se vlastní show?

TECH
Uložit Uložené

Co bude se svatou moderátorskou trojicí, máme se na co těšit?

Dění kolem nejznámějšího motoristického programu Top Gear nebylo snad nikdy tak sledováno a přetřásáno jako v současnosti, a to aniž by probíhalo samotné vysílání. Kauza kolem suspendování Jeremyho Clarskona vyústila k jeho výpovědí a následnému odchodu z nejsledovanější automobilové show na světě. Internet tak zaplavilo množství scénářů, co bude s Top Gear dál, respektive, jak se k dané skutečnosti postaví zbylí dva Clarksonovi kolegové, Richard Hammond a James May. V těchto dnech do budoucnosti programu, nad kterou visí mnoho otazníků vrhla nové světlo právě zmiňovaná moderátorská dvojice. Jak se vyplavilo na povrch, k prodloužení smluv ze strany BBC nedošlo ani v jejich případě, což znamená hlavně to, že s tímto televizním gigantem se loučí i oni, a konec Top Gearu takového, jaký ho známe, je definitivní.

Hammond s Mayem tak dávají opět jasno najevo, že bez svého parťáka nemíní pokračovat. Jejich společná budoucnost a plány jsou však sporné. Hammond se sice vyjádřil, že do důchodu se zatím nechystá, je sporné, zda vznikne obdobná show, ve které budou pokračovat v tom, co jim šlo nejlépe a díky čemuž je lidé milovali (nenáviděli). Nabídek z konkurenčních televizí je stále více a více, stejným způsobem se stále mluví o jejich vlastním programu a činnosti, která bude pro jejich fanoušky možná v něčem nová. Pokud jde o BBC a jejich "vyprahlý" Top Gear, ten nejnovější stojí už jen na bedrech Stiga, což napovídá i jejich vlastní web, kde na pozadí zůstal už jen on, jako tajemná postava. Ze začátku televize jasně naznačovala, že ve vysílání jako takovém chtěla pokračovat. Mluvilo se o několika náhradnících (ukázalo se, že šlo jen o pomluvy), ovšem v momentě, kdy se ukázalo, že odchází celá svatá trojka, pravděpodobně i Top Gear, který by musel dostat zcela jinou podobu je zjevně mrtvý. Nebo ne? V kuloárech se šeptá o pokračování, mezitím by ale mělo dojít k úplné změně formátu, který by si měl zakládat na serióznosti. Uvidíme. V každém případě je však produkce programu pod názvem Top Gear bez alespoň jednoho z minulých moderátorů více než odvážná.

V BBC oficiálně končí i Richard Hammond a James May. Dočkáme se vlastní show?
Domů
Sdílet
Diskuse