Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2015 16:41
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nové Audi A8 přijde až v roce 2017, dostane autonomní řízení a S8 až 585 koní

TECH
Uložit Uložené

Němci kvůli velkým plánům oddalují příchod nové vlajkové lodi, podávají však nové informace o motorech.

Téměř veškerá pozornost spojená s automobilkou Audi se poslední měsíce vázala k vícekrát modifikovanému konceptu Prologue, no a samozřejmě v současnosti se do popředí prodrala zcela nová generace populárního modelu Q7. Na zdaleka ne posledním místě sledovanosti a očekávání se však nachází budoucí generace vlajkové lodi, čili model A8 pod generačním označením D5. Jeho příchod byl naplánován na úvodní měsíce příštího roku, ovšem, jak jsme se již dříve dozvěděli, díky velkým plánům ingolstadtské automobilky spojenými právě s budoucí A8čkou, její příchod se přibližně o rok oddálí. Cílem Audi je totiž přijít s áosmičkou jako s prvním sériovým vozem se čtyřmi kruhy na kapotě, které bude vybaveno autonomním řízením.

Co však na oplátku už teď víme je fakt, že nová limuzína bude výrazně inspirovaná designovým jazykem konceptu Prologue a zároveň, aktuálně získáváme i informace o motorizacích. Současnou turbodieselovou třílitrovou V6-ku s výkonem 258 koní a 580 N.m nahradí zcela nový šestiválec se shodným obsahem, který nabídne až 286 koní a 620 N.m. Přesunout se můžeme k benzínovému osmiválci, který dosud ve verzi S8 nabízel 520 koní a 650 N.m. Známý čtyřlitrový twin-turbo agregát bude v nové S8čce naladěný už na výkon 580 koní a 800 N.m, čímž se přiblíží k současné S 63ce od Mercedesu. Poslední oficiální údaj, kterým uzavřu tuto krátkou rešerši, se váže k vrcholné motorizaci, tedy k vyhotovení se šestilitrovou W12kou, která se objeví iv D5-ce, a to se silou 585 koní a 800 N.m. Více se dozvíme až časem, vždyť nová generace je nově naplánována až na začátek roku 2017.

Nové Audi A8 přijde až v roce 2017, dostane autonomní řízení a S8 až 585 koní
Domů
Sdílet
Diskuse