Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2015 18:43
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Chystá Rolls-Royce závodní Phantom? Ne, testuje už připravované SUVčko!

TECH
Uložit Uložené

Kontroverzní black on black prototyp evokuje kdejaké myšlenky, závodit se však Phantom nechystá.

Není tomu tak dávno, co nás automobilka Rolls-Royce obeznámila s úmyslem vyrábět a následně i sériově prodávat zcela nový model, který nemá v bohaté historii značky obdoby. Jak už asi tušíte, britští aristokraté se snaží přizpůsobit současným trendům a požadavkům trhu a v neposlední řadě zlepšit finanční situaci firmy, a tak již není žádným tajemstvím, že pod pracovním názvem Project Cullinan vyvíjí nový a vůbec první vůz v portfoliu kategorie SUV. Výsledkem projektu Cullinan má být automobil s vyšší stavbou karoserie, pohonem všech kol a maximálně komfortní jízdou i na nezpevněných silničních komunikacích, který se vyrovná zbylým limuzínám. No a když je uvedení na trh naplánováno "už" na rok 2018 a vývoj od základů odlišné architektury vozu není zrovna nejkratší proces, zvláště pokud jde o něco, s čím nemá značka v podstatě žádné zkušenosti, experti z Rolls nezahálejí, právě naopak.

Aktuálně to potvrzují špionážní fotografie, které zachycují prototyp (mulu), vycházející ze současného Phantomu Series II. Na první pohled vcelku kontroverzní exemplář osazený výrazným zadním křídlem, čtveřicí koncovek výfuků, černými disky a dodatečnými nasávacími otvory v předním nárazníku evokuje kdejaké myšlenky. Rolls-Royce se však v žádném případě nechystá vstoupit do vod okruhových či dokonce tuningových záležitostí, zachycený zdvižený a zkrácený Phantom (všimněte si krátkých zadních dveří) spíše naznačuje, jakou délku bude připravované SUVčko přibližně mít a zároveň je jasné, že technici testují novou podvozkovou platformu a pohon všech kol. Název novinky jako takový je momentálně ve hvězdách, Cullinan to však ve finále s největší pravděpodobností nebude. Co však víme, je fakt, že SUV-čko bude počítat s úplně novou karosářskou koncepcí a hliníkovým základem, který již nebude výsledkem spolupráce s BMW. Kromě autentických záběrů testovaného prototypu v závěru přikládám i možnou podobu budoucího SUV, pod kterou se podepsal počítačový grafik.

Chystá Rolls-Royce závodní Phantom? Ne, testuje už připravované SUVčko!

Chystá Rolls-Royce závodní Phantom? Ne, testuje už připravované SUVčko!

Chystá Rolls-Royce závodní Phantom? Ne, testuje už připravované SUVčko!

Chystá Rolls-Royce závodní Phantom? Ne, testuje už připravované SUVčko!

Pro více fresh informací ze světa čtyř kol sleduj AUTO.refresher.

Domů
Sdílet
Diskuse