Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2016 16:20
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Sci-fi kraťas se známými herci, skvělou atmosférou a jedinečným zpracováním ví, jak zaujmout publikum a sponzory

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

10minutový počin s názvem Code 8 má díky svému nesmírně atraktivnímu provedení šanci, že se jednoho dne dostane na stříbrné plátna v podobě celovečeráku.

Bratranec populárnějšího herce Stephena Amella (seriál Arrow), Robbie Amell, sice není běžnému divákovi příliš známý, své fanoušky si však během své dosavadní kariéry určitě našel. Příznivcům televizních projektů tak bude s velkou pravděpodobností povědomý zejména účinkováním nejen v seriálu The Flash či The Tomorrow People, ale i v nejnovější a zároveň nedávno ukončené sérii The X-Files. Ale co se celovečerních záležitostí týká, za zmínku stojí snad jen poměrně průměrné snímky jako Max a The DUFF. To by se však mohlo změnit díky ambicióznímu a velmi slibně vypadajícímu sci-fi počinu s názvem Code 8, který nedávno spatřil světlo světa v podobě krátkého 10minutového filmu.

Příběh se odehrává ve světě, kde 4 % z celkového počtu obyvatel disponují nějakým druhem nadpřirozené schopnosti. Nejde však o žádné bohaté superhrdiny. Drtivá většina těchto jedinců žije totiž v chudobě, přičemž ke kriminálním aktivitám také nemá daleko. V centru dění se ocitne mladý muž (Robbie Amell), obdařen podobným nadáním, který se snaží uživit jako dělník. Vše se však změní v momentě, kdy se po jednom sporu ohledně výplaty dostane do konfliktu s policistou (Sung Kang - Han ve Fast & Furious) a dvojicí autonomních robotů. Jak celá situace ve výsledku dopadne? To už zjistíte po zhlédnutí níže přiloženého snímku.

O režii se postaral talentovaný Jeff Chan (autor opravdu povedených kraťasů Call of Duty: Find Makarov a Call of Duty: Operation Kingfish), který se spolu s producentem Chrisem Paré podílel i na scénáři. Pozici výkonného producenta zastával Stephen Amell. Natáčení filmu probíhalo ještě minulé léto a pokud se někdy v budoucnu podaří vysbírat dost financí na vytvoření minimálně stejně kvalitního, plnohodnotného filmu, máme se skutečně na co těšit. Realizaci by si to zasloužilo už jen díky té úžasné vizuální stránce, kterou občas postrádají i některé mainstreamové celovečeráky s obrovským rozpočtem. Co myslíte? Určitě nám dejte nám v komentářích vědět, jak se krátkometrážní filmík zamlouval vám.

V úplném závěru určitě nevynechejte ani tuto příjemnou videokampaň s Amellovými.

Domů
Sdílet
Diskuse