Sladká dobrota od prvního momentu.
Všichni víme, že čokoláda neroste jen tak na stromech, ale pochází z náročného procesu výroby počínaje kakaovníkem a konče lákavým balením v obchodě. Věděli jste však, že tento vynikající strom roste maximálně do deseti stupňů severně/jižně od rovníku, přičemž jádra jeho plodů jsou nasládlá už při sklizni? Možná vás také zaskočí, že tato jádra musí 5 až 7 dní kvasit, aby dosáhla té správné „kakaové“ chuti, přičemž následně je čeká čtyřdenní opalovací proces na slunci, při kterém se musí každé dvě hodiny znovu obracet. YouTube kanál How To Make Everything proto vměstnal tento náročný proces do dvouminutového videa.
Čokoláda se obecně doporučuje jíst častěji a v menších porcích. Její příznivé účinky jako redukování stresu, do jisté míry i obezity, zpomalení paradentózy a samozřejmě fakt, že jde snad o nejchutnější anti-karcinogen z ní dělají skvělou potravinu. Samozřejmě, vše s mírou. Nyní si už však vychutnejte pohled na zrození dobroty.