Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. srpna 2016 10:17
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Z placu sarkastického a nesnesitelného Dr. House aneb zajímavosti o milovaném seriálu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dr. House je jedním z nejlepších seriálů 21. století. Co o něm však možná nevíte?

V našem speciálu o zajímavostech ze seriálů jsme probrali již mnoho kultovních televizních projektů. Dnes je řada na slavném Dr. Housovi aka sarkastickém hajzlovi se skvělým smyslem pro humor a mnoha vadami. Dnes nebudeme rozebírat Gregoryho charakter, jeho minulost ani nic podobného. Zaměříme se na zajímavosti ze seriálu, přičemž budeme doufat, že většinu z nich znát ještě nebudete.

V roce 2007 dostala hlavní hvězda seriálu Hugh Laurie ocenění Teen Choice Awards v kategorii herec v dramatickém seriálu. První cenou bylo surfovací prkno, které Hugh používal jako desku na žehlení. Nakonec, bylo mu už skoro 50 let a nemínil se v tom věku učit surfovat. Všichni víme, jak geniální byl House lékař. Spíše to vše spočívalo v tom, že dokázal včas diagnostikovat nemoc a zachránit tak pacienta. Někdy na to však přišel pozdě, respektive už nikomu pomoci nedokázal. Během 8 sérii mu tak celkem zemřelo 21 pacientů. Hugh Laurie by si mohl podat ruce s Danielem Radcliffem. Zatímco mladší z dvojice neustále lámal hůlky, starší zase své hole. Nakonec jich zničil téměř sto.

Z placu sarkastického a nesnesitelného Dr. House aneb zajímavosti o milovaném seriálu


Asi jste i vy častokrát mysleli na to, že Hughovi Lauriemu se kvůli neustálému kulháním něco stane s nohou. Nebyl by to ojedinělý případ, nedokážeme si však vzpomenout, kterému herci se stalo něco podobného. Seriál měl mít až 9 sérii, ale kvůli zdravotním problémům herce musel svou pouť ukončit předčasně. Alespoň za tu bolest dostal slušné peníze. Zatímco v prvních dvou sériích pobíral za epizodu 100 tisíc amerických dolarů, v té poslední se částka vyšplhala již na 700 tisíc.

Všichni jsme si dobře vědomi toho, jak moc je postava House inspirována Sherlockem Homes. Celý seriál je plný easter eggů a narážek na tento fakt, nejjasnější je to však v adrese Dr. House na řidičáku, kde stojí, že bydlí na Baker Street 221B v New Jersey. Pokud jste to dosud nevěděli, už víte, kde bydlel v Londýně Sherlock. Hugh Laurie se po konci 8. série již do seriálu vrátit nechtěl. Prý chtěl produkovat a režírovat, nakonec, režíroval i 16. část 6. série. Od té doby se na režisérskou židli neposadil. Dnes už všichni víme, že se dostal i do dalšího seriálu, a to Night Manager, který by vás neměl minout.


Pár krátkých zajímavostí:
 

  • Scénáristé měli vždy po ruce skutečné doktory, aby se nestalo, že některé části příběhu budou zcela mimo
  • Bryan Singer během castingu při pohledu na Hugha Laurieho pronesl, že přesně takového člověka - Američana - potřebují. Neuvědomil si, že Hugh je vlastně Brit se skvělým americkým přízvukem
  • Stejně jako House, i samotný Laurie je vášnivý muzikant a jezdec na motorce
  • Hugh Laurie se o roli ucházel videem natočeném v koupelně v Namibii, kde právě natáčel film Flight of the Phoenix
  • Původně měl být House na vozíku, později se přešlo k jizvě na tváři, ale jak bylo jedno až příliš náročné pro scénáristů, druhé zase postavu znetvořilo minimálně. A tak se přišlo se zraněnou nohou
  • Hugh Laurie a jeho House je jediná postava, která se objevila v každém díle seriálu

Snad vám to stačilo, zbylé zajímavosti z internetu moc důležité nejsou, ale velké fanoušky zřejmě trochu potěší. Viděli jste celý seriál, nebo jste před jeho závěrem skončili?

Domů
Sdílet
Diskuse