Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2016 13:17
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V Bratislavě bude noční život končit po desáté večer. Poslanci schválili návrh omezující otevírací hodiny v centru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Noční život v hlavním městě Slovenska už nikdy nebude stejný.

Bratislavský noční život se už brzy navždy změní. Podniky budou muset od 10. října upravit své otevírací hodiny a mnozí milovníci nočního života zůstanou ošizeni, protože nové nařízení, které schválili poslanci Starého města v čele se starostou Radoslavem Števčíkem, zavádí konec otevírací doby pro podniky na 22. hodinu. Člověk si už tedy nebude moci užívat ve víru zábavy až do východu slunce, a kdyby se některé provozovny rozhodly nařízení porušit, čekají na ně přísné pokuty.

Poslanci také schválili poskytování výjimek pro podniky, které splní požadované podmínky. Podle nich bude třeba zabednit okna, postarat se o to, aby zvuky z podniku nebylo slyšet na ulici a ještě i nahradí obyčejné dveře dvojitými. V případě, že podmínky splní a dostanou výjimku, otevírací hodiny jim město v pátek a sobotu prodlouží do jedné ráno a v ostatní dny se budou moci lidé bavit jen do půlnoci. Štěstí však měly provozovny nacházející se pod zemí a na lodích, protože ty mohou zůstat otevřené až do čtvrté ráno. Bratislavany tedy čeká od první poloviny října podzim bez vášnivého nočního života, a když jednou město zavede večerku, jeho obyvatelé budou muset poslouchat. Kdo ví, zda příště nebude omezeno i vycházení z domu před pátou ráno.

V Bratislavě bude noční život končit po desáté večer. Poslanci schválili návrh omezující otevírací hodiny v centru
Zdroj: slovakia.com

Domů
Sdílet
Diskuse