Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2016 16:14
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 Plus bude ještě lepší. Nová beta aktualizace iOS 10.1 přináší režim na focení portrétů

TECH
Uložit Uložené

Prohlédni si ukázku na videu.

Po představení nových sedmiček se na nás spustila smršť opravdu zajímavých novinek. Největší pozornost však dostaly inovace v oblasti fotografování, zejména u větší, až 5.5palcové verze iPhonu 7 Plus, kterou hardwaroví inženýři z firmy Apple vybavili dual-lens foťákem, optickým přiblížením a zapomenout nesmíme ani na opěvovaný režim v uživatelském prostředí jeho aplikace přinášející bokeh efekt nebo rozmazané pozadí, což známe ze záběrů zachycených pomocí dražších fotoaparátů. Ten ale během prvního dne prodeje v USA a dalších zemích dostupný nebyl. Kalifornský výrobce ho slíbil až s dalším softwarovém balíčkem pro operační systém iOS, který právě teď po pár dnech od představení přichází jako beta pod číslem 10.1.
 
Tech web 9to5Mac stihl přinést jeden z prvních video testů, kde nám názorně předvedl výhody Depth efektu. Jak je tedy na vlastní oči vidět, ovládání nepředstavuje nic komplikovaného. Uživatel iPhonu 7 Plus si pouze vybere režim Portrét a pak se trošku pohraje s polohou iOS smartphonu. Pokud ten polohu schválí, na displeji zvýrazní informaci, která hovoří o aktivaci zmíněného efektu (mělká hloubka ostrosti). Pokud tedy budeme fotit tvář člověka, pozadí za ním zůstane rozmazané a vyhotovený záběr tím pádem poskytne hezčí vizuální dojem. Více ve videu dole.

Domů
Sdílet
Diskuse