Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2016 17:25
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

13 minut epických záběrů ze singleplayeru Battlefield 1 ukazuje peklo, tisíce mrtvých a skvělé hratelnostní překvapení

TECH
Uložit Uložené

Po gameplay traileru pro singleplayer přichází i 13 minut z brutálního úvodu první světové války.

Nečekali jsme, že DICE ukáže gameplay záběry ze singleplayeru pro Battlefield 1 jen pár dní poté, co vydalo úžasný trailer pro kampaň pro jednoho hráče. Už víme, že budeme hrát za několik postav v cca 20 misích a že by to mělo být emotivnější a osobnější, než dosavadní Battlefield příběhy. Kromě toho nám však DICE bude chtít představit první světovou v celé své brutalitě, a to formou prologu. Prvních 13 minut z gamesy odhaluje, co nás čeká a představuje přitom množství zajímavých novinek. Mně osobně se nelíbil autoheal již po dvou třech sekundách, zejména ne když vidíme, že smrtí to nekončí. Když jsme v minulém článku psali, že kampaň bude revoluční, nebyl to click-bait. DICE skutečně přišli s prvky hratelnosti či vyprávění příběhu (zachycení první světové během mnoha významných událostí napříč několika kontinenty z pohledu různých osob v několika kapitolách). Ve videu níže uvidíte, že místo klasického respawnu se v prologu jednoduše budeme vžívat do téměř 10 vojáků. V předních liniích umírali vojáci po desítkách každou sekundu, nečeká se tedy, že přežijete. Jakmile vás nepřítel zabije, převtělíte se do dalšího vojáka a postupujete frontou směrem dopředu. Nemusíte se však bát, že by na tomto principu fungovala celá hra. V dalších kapitolách už budete hrát za konkrétní postavy s vlastním příběhem. O tom se však už dočtete v odkazu výše.
 
Ještě předtím, než začnete protestovat, že AI je bugnutá a vojáci jen tak stojí na bitevním poli... asi jste sledovali málo filmů. Jde o takzvaný Shellshock efekt, kdy vojáci kvůli strachu, všudypřítomnému utrpení, chaosu, pohledu na blízké mrtvé prostě nebyli schopni vnímat nic kolem sebe a jen se pohybovali po bojišti duchem nepřítomni. Milé překvapení, že DICE myslelo i na toto. Pochválit musíme úžasnou atmosféru, vizuál a celkové grafické zpracování a zapomenout nelze ani na úžasný zvuk. Nakonec, tím jsou již hry od DICE proslulé. Pokud bychom však něco měli zkritizovat, jednoznačně půjde o autoheal a až příliš pozměněné bojiště, tedy oproti skutečnosti. Možná by se mnohým ulevilo a také by hra působila autentičtěji, kdyby se všude nepovalovaly automaty a tanky. Jinak je to ale nádherně vystižené vyobrazení první světové, alespoň co se předních linií týče, co říkáte? Spousta věcí je upravených kvůli zábavnější hratelnosti, ale DICE se nedá upřít, že se skutečně snažili zpracovat toto období co nejvěrněji historii tak, aby to nebylo nudné nebo stereotypní. Hlavní však je, že sami prezentují Battlefield 1 primárně jako hru o lidech, ne o první světové válce.

Těšit se můžeme na skutečně neokoukané a originální zpracování. Beta mě velmi bavila. V multiplayeru určitě tkví obrovský potenciál. Zpočátku nabídne 9 map a 6 herních módů. Tato čísla by se měla navyšovat jednak formou bezplatných DLC, dočkáme se však i přidaného placeného obsahu. Titulu jsme věnovali rovnou tři preview články, kde najdete všechny podstatné informace, záběry z hraní, zajímavosti či naše postřehy. Články naleznete na odkazech zde, zde a zde. Battlefield 1 vyjde 21. října na PC, Xbox One a PS4, plus pro EA Access a Origin Access hráče už 18. října a předobjednat si jej můžete tady.

Domů
Sdílet
Diskuse