Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2016 10:45
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Čína staví repliku Titaniku ve skutečné velikosti. Nakonec ho nechá i potopit díky profesionální simulaci

ZAJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložit Uložené

Od katastrofy uběhlo už více než 100 let.

Číňané se nebojí žádného projektu a ať už jde o konstrukci nového mrakodrapu nebo mostu, dokáží se pořádně vyhecovat a projekty zkompletovat v rekordně krátkém čase. Co bys však řekl na to, že se momentálně chystají postavit repliku legendárního potopeného Titaniku v jeho skutečné původní velikosti? Projekt si už ze strany veřejnosti vysloužil vlnu kritiky, ale Číňané se jí nedali zastavit a úspěšně zahájili samotnou konstrukci. Cílem společnosti Star Energy Investment Group stojící za tímto projektem je postavit repliku Titaniku, která pak bude permanentně ukotvena u břehu řeky Qijiang a bude v první řadě sloužit jako turistická atrakce.
 
Kompletní exteriér a velká část interiérových prostor budou mít design přesně podle předlohy z Titanicu a lidé si v novém resortu budou moci vychutnat pohodlí, luxus a zejména autentickou atmosféru. Aby toho nebylo málo, kolem Titaniku se budou nacházet vychytávky jako uměle vytvořená pláž, 6D kino a několik dalších replik evropských hradů a zámků. Předpokládá se, že výstavba bude ukončena už na konci příštího roku a návštěvníci budou mít šanci zažít i propracovanou simulaci toho, jak Titanic narazil do ledovce a začal se potápět. Chybět by neměly speciální efekty společně s nepoznanou atmosférou strachu, takže pokud začneš šetřit už nyní, přibližně za rok už můžeš jet na dovolenou na Titanicu a dokonce beze strachu z toho, že by ses nakonec utopil.

Domů
Sdílet
Diskuse