Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2016 12:22
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nejlepší studentská brigáda? Charlie ročně vydělá 320 000 korun za to, že se bude vozit v britských vlacích

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Můžeme mu jen tiše závidět.

Studenti z běžných rodin dokáží jen s obtížemi projít vysokou školou, aniž by nezačali s brigádou a nevydělávali vlastní peníze. Obvykle jde o pomocné práce za několik desítek korun na hodinu, což sice není mnoho, ale i menší částka se hodí při studentských výdajích na život. O ničem podobném v Česku nevíme, ale kdybys žil ve Spojeném království, možná by se na tebe usmálo štěstí tak jako na mladého Charlieho Hainswortha. Charlie se přihlásil do soutěže organizované britskými železnicemi National Rail a následně se i ze stovek uchazečů stal ambasadorem slevové karty pro studenty s názvem 16-25 Railcard. Pokud se ptáš, co by tedy měl dělat ambasador slevové karty, v tomto případě je vysvětlení jednoduché.

Nejlepší studentská brigáda? Charlie ročně vydělá 320 000 korun za to, že se bude vozit v britských vlacích
Zdroj: CHARLIE HAINSWORTH NATIONAL RAIL

 

Charlie se stal takzvaným Chief Adventure Officerem a jeho pracovní náplní bude cestovat po celém Spojeném království zcela zdarma s kamerou v ruce a natáčet zajímavá videa o tom, co všechno se v jeho zemi nachází. Samozřejmě, že cestovat bude vlakem a lístky zdarma na tom stále nejsou to nejzajímavější. Mladý student totiž ročně vydělá úctyhodných 10 tisíc liber, tedy téměř 320 000 korun, o čemž může většina jeho spolužáků pouze snít. Britské železnice si Charlieho vybraly kvůli jeho osobitému stylu natáčení a skvělému smyslu pro humor, no a nám nezbývá nic jiného, než mu pogratulovat a tiše závidět snad nejlepší studentskou brigádu.

Domů
Sdílet
Diskuse