Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2017 16:58
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Nejnovější videozáznam zachycující UFO nemá vysvětlení. Jde opravdu o mimozemšťany?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a přečtěte si mimořádně zajímavý příběh, jehož výsledkem je nejrelevantnější důkaz o přítomnosti mimozemské civilizace na Zemi.

Záhadný signál pocházející z velmi vzdálené galaxie může teoreticky znamenat existenci inteligentních bytostí, ovšem v daném případě jsou reálnější spíše neutronové hvězdy, což znamená, že opět nemáme řádný důkaz o reálných mimozemských formách života. Nicméně, mimořádně zajímavé video zveřejnila armáda jihoamerického státu Chile, díky čemuž máme k dispozici rovnou 10minutový záznam pozorování neznámého létajícího objektu, jehož původ zůstává dosud neznámý. Celé video bylo zhotoveno z vojenského vrtulníku typu AS-532 provádějícího běžnou hlídku u pobřeží. Seděl v něm pouze dlouholetý pilot a technik testující novou kameru (FLIR) určenou na průzkum a podobné záležitosti. V oficiální zprávě byly uvedeny i údaje o výšce, teplotě či tlaku v okolí vrtulníku, ale to pro nás není podstatné.

Několikasekundový pohled na tajemný objekt

Abychom si ujasnili věci na pravou míru, záznam vznikl ještě 11. listopadu roku 2014, ale na veřejnost se dostal až v nyní. Proč se vypustil až po takovém dlouhém období? Vysvětlení je jednoduché, tamní organizace CEFAA (Committee for Studies of Anomalous Aerial Phenomena) zabývající se podivnými předměty a jevy zveřejňuje své dokumenty vždy poté, co se ukončí nějaké vyšetřování. Aktuálně odtajněna událost jim dala skutečně zabrat, ale i přes veškerou snahu ji nedokázali vyšetřit. Byly povolány desítky expertů z nejrůznějších oblastí, ale nikdo nedokázal objekt identifikovat, a proto všechny informace poskytli veřejnosti. Nezjistili, o co šlo, ale právě naopak, dospěli k závěrům, o co nešlo –vytvořili tak seznam objektů, které na záznamu určitě nejsou zachyceny (o nich v závěru článku).

Pojďme ale k samotné události. Během toho, jak technik zkoušel novou kameru a natáčel terén, všiml si na obrazovce podivného předmětu vznášejícího se nad oceánem (13:51 místního času), a proto ho začal sledovat. Po chvíli byl viditelný pouhým okem i pro pilota – nacházel se ve vzdálenosti 55 až 60 kilometrů od vrtulníku a putoval severním až severozápadním směrem pryč. Technik neváhal a začal ho alespoň takto na dálku pronásledovat a využil i IR s přiblížením. Pilot zároveň kontaktoval dvě rádiové stanice s prosbou o identifikaci objektu, ale dočkal se pouze negativních odpovědi, protože nedokázali nic zachytit, v dané oblasti se nenacházela žádná civilní ani vojenská letadla ani tam nikdo neměl povolení k přeletu. Pilot se tedy s „ufem“ rozhodl dorozumět prostřednictvím UAP, ale bez výsledku.

Trasa vrtulníku během pronásledování objektu

Nejnovější videozáznam zachycující UFO nemá vysvětlení. Jde opravdu o mimozemšťany?
Zdroj: Google Earth

Vraťme se k technikovi, ten se vše snažil zaznamenávat primárně na IR, čehož výsledkem je černobílý obraz, kde lze rozlišit teplotu (černější = teplejší). Naneštěstí, po několika minutách dostali příkaz se stáhnout a objekt tak zmizel v dálce. Když záznam postupně ukazovali nejrůznějším dlouholetým odborníkům, nikdo neměl vysvětlení. Údajně mělo ale jít o ploché a podlouhlé těleso. Co je však na celém videozáznamu mimořádně zajímavé, je jistá pasáž, kdy neznámý objekt začne do ovzduší něco vypouštět. Daná kapalina, nebo o co mohlo jít, vyšla ze dvou částí objektu a následně se spojila. Jedna z nich byla masivní a teplá, zatímco druhá řidší a chladnější. Po přepnutí z infračerveného módu do HD je vidět, že objekt by se nedal nikdy lidským zrakem zpozorovat, protože splývá s oblakem.

O jakou látku se může jednat?

Ještě jednou připomínáme, že na vyšetřování se podíleli fyzici, chemici, technici a další mnozí experti, kterým byly poskytnuty údaje o přesném počasí a pohybu všech pozemských strojů v dané lokalitě během pozorování. Samozřejmě se našli i skeptici a jedním z nich byl i jistý francouzský analytik tvrdící, že vše se shoduje s popisem běžného letadla pro střední vzdálenosti snažícího se přistát na letišti v Santiagu (směřovalo k němu), ovšem vyšetřovatelé jeho hypotézu ihned smetli ze stolu, protože dané letadlo by určitě bylo na radaru a muselo by komunikovat. Se svým poznatkem přišli i meteorologové, kteří potvrdili, že žádný meteorologický balón ani jiné jejich zařízení se v dané oblasti v daném čase nenacházelo. Vyvráceny byly i teorie o dronu, cizích špionážních letadlech či lidských vesmírných objektech nebo o vesmírném odpadu.

Zmiňovaný videozáznam

Na závěr nám nezbývá nic jiného, než se zeptat na váš subjektivní názor. Co konkrétně zachytil technik na nové kameře?

Domů
Sdílet
Diskuse