Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. ledna 2017 11:04
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Úřady ho naštvaly při registraci auta, tak svou daň zaplatil s 300 tisíci mincemi. Chce, aby byly instituce ochotnější a transparentnější

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zaměstnancům trvalo počítání až 12 hodin.

Byrokracie, neschopnost úředníků a nekonečné čekací doby umí udělat z obyčejné rutinní návštěvy jedné ze státních institucí hotovou noční můru. Nejdeme nyníkritizovat perfektně fungující institucionální mašinérii v Čechách, ale přemístíme se do Spojených států amerických, kde se chlápek jménem Nick Stafford pomstil úřadu DMV, kam se chodí registrovat auta či lodě, velmi kreativním způsobem. Ještě v září měl Nick několik otázek na kompetentního zaměstnance z DMV, protože vlastní několik nemovitostí v různých oblastech a chtěl se zeptat, kde by tedy měl zaregistrovat své nové auto. Naneštěstí, namísto jeho místní pobočky byl přepojen do zcela jiného města, kde pak čekal další hodinu, aby se nakonec dostal k potřebnému číslu, kde mu však hned zavěsili. Naštvaný Nick si proto řekl, že neochotným zaměstnancům DMV trošku zpříjemní práci a když měl přijít zaplatit daň ze svých dvou aut, den předem se pořádně připravil.

Nick měl zaplatit daň ve výši 80 729,31 Kč, ale on si řekl, že jeho pomsta nabude podobu nekonečných mincí. Přesně tak, namísto bankovek a rychlého vyplacení daně si Nick vybral téměř 300 tisíc mincí a večer před příchodem do DMV společně s dalšími 11 lidmi rozbíjel role, ve kterých se mince přepravují. Federální zákon totiž hovoří o tom, že volné mince mohou být použity i při platbách daní či dluhů v institucích, a tak se Nick prakticky jen držel toho, co říkal zákon. Šlo mu především o to, aby se jeho příběh dostal do médií a upozornil na to, že mnohé státní instituce nejsou schopny aktivně komunikovat s občany a poskytovat jim informace, na které mají právo. Zaměstnanci Nickovo místní pobočky DMV tedy strávili až 12 hodin počítáním všech mincí a možná si příště rozmyslí, jak se budou ke občanům chovat.

Domů
Sdílet
Diskuse