Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2017 v 15:41
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Doktor žil sedm let s mrtvolou své pacientky, do níž se beznadějně zamiloval. Její tělo vycpával hadry a nosil jí drahé dárky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Její tělo ukradl z mauzolea poté, co si ho po dobu dvou let chodil v noci prohlížet.

V naší historii bychom našli několik stovek případů nekrofilie. Jedním z těch vůbec nejpodivnějších je příběh Carla Tanzlera, který se odehrál v první polovině minulého století. Ten se zamiloval natolik vášnivě do své pacientky trpící tuberkulózou, že po její smrti s její mrtvolou žil ve svém bytě sedm let.

Carl Tanzler, jinak také známý jako Count Carl von Cosel, byl mužem mnoha talentů. Radiolog původem z Německa tvrdil, že v průběhu života vystudoval devět vysokoškolských oborů, měl být i bývalým kapitánem ponorky a tvrdil, že má na svém kontě řadu vynálezů.

Ve skutečnosti však šlo jen o výstředního, a hlavně osamělého muže, který opustil svoji manželku i s dětmi, aby mohl nastoupit jako pracovník do nemocnice amerického námořnictva Key West, která se nacházela na Floridě.

Figurovat tam začal v roce 1927 a příliš nevystupoval z davu. To však jen do momentu, kdy poznal Marii Elenu Milagro de Hoyos. Tato 21letá kubánská kráska tehdy dorazila do nemocničního zařízení na prohlídku a Carl na první pohled poznal, že se jedná o ženu jeho snů.

Carl Tanzler byl totiž podle svých slov po celá léta sužován sny a vizemi o krásné tmavovlasé ženě, která měla být jeho životní láskou. Elena byla dokonalým ztělesněním jeho představ.

Doktor žil sedm let s mrtvolou své pacientky, do níž se beznadějně zamiloval. Její tělo vycpával hadry a nosil jí drahé dárky
Zdroj: Florida Keys Public Library

Carlovo vyšetření přineslo chmurnou prognózu. Mladá žena měla tuberkulózou, což byla tehdy nemilosrdná a často i smrtelná choroba. Tím se však Carl nehodlal zastrašit a byl odhodlán své nově objevené spřízněné duši zachránit život všemi možnými prostředky.

Na její léčbu nešetřil náklady ani omezenými prostředky nemocnice, a dokonce jí podával tonika, která sám podomácku vyráběl. Do jejího domova propašoval i rentgen, jen aby ji vytáhl ze spirály smrti.

Během toho všeho ji nezapomínal zasypávat dárky a láskyplnými vzkazy. Navzdory všem jeho snahám slečna Elena Milagro de Hoyos 25. října (október) 1931 na následky tuberkulózy zemřela. 

Nešťastný lékař trval na tom, že z vlastních peněz uhradí pohřeb jeho milované do drahého kamenného mauzolea, a se souhlasem rodiny najal pracovníky místního hřbitova, aby její tělo omyli a řádně naaranžovali.

Tanzler se před rodinou Eleny ale zapomněl zmínit, že vlastní klíč do mauzolea, kde byla pohřbena. V následujících dvou letech místo jejího posledního odpočinku navštěvoval téměř každou noc.

To neuniklo pozornosti vesničanů, a nakonec byl kvůli svému počínání vyhozen z práce. Poté se v mauzoleu už nikdy neukázal. 

Doktor žil sedm let s mrtvolou své pacientky, do níž se beznadějně zamiloval. Její tělo vycpával hadry a nosil jí drahé dárky
Zdroj: Florida Keys Public Library

Tanzlerovi návštěvy do mauzolea nestačily. Potřeboval se svojí rozpadající se dívkou snů trávit více času. A tak po vyhazovu z práce její tělo naložil na vozík a odtáhl ho do provizorní laboratoře, kterou si vystavěl v prostorách starého letadla.

Za použití sádry, drátů, vosku a skleněných očí pak Elenu přivedl „zpět k životu“. Její tělo poté odvezl do svého domova, kde s ním sdílel manželské lože.

V následujících letech jej udržoval pomocí drátů, vycpával dutinu břišní hadry, voskoval její obličej, její vlasy nahradil novými a tělo potíral dezinfekčními prostředky a roztoky, aby zabránil postupujícímu rozkladu a zápachu.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse