Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2017 9:44
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Futurističtější interiér škodovky jste ještě neviděli. Její první elektromobil přijde již za několik dní

TECH
Uložit Uložené

Česká automobilka ukazuje nejnovější studii Vision E už i zevnitř.

Škoda v duchu svých tradici postupně představuje svou další novinku, no a vy už i díky nám víte, že jde o model, který bude pro českou automobilku opravdu přelomový. Stále častěji přibližovaný koncept představuje vůbec první elektromobil značky a zároveň jde o vozidlo, které má být schopno ve své podobě absolvovat autonomní jízdu. Vision E, čili nejnovější studii poukazující na budoucí SUV s tvary ve stylu kupé, poznáváme mezitím tedy už i zevnitř. Je zřejmé, že se díváme stále na koncepční podobu, na poměry škodovky ale na takové futuristické křivky skutečně zvyklí nejsme. Palubní deska s horizontálním členěním se nese ve velmi minimalistickém duchu, přičemž ruku v ruce se současnými trendy počítá s hned několika rozměrnými displeji. Před přední posádkou se tak rozprostírají obrazovky prakticky přes celou šířku palubky, ovládání přitom probíhá buď pomocí dotyků nebo za pomoci ovládacího modulu, kterým disponuje každý člen posádky.

Multimediální prostředí interiéru se spoléhá na další menší obrazovky a dotykové plochy nejen v středových opěrkách, ale i na loketních opěrkách integrovaných ve dveřích. Vnitřek je mimochodem v 4místním rozložení, v sériové podobě se však toto uspořádání pravděpodobně neukáže, i když pro vozy tohoto druhu to není úplně neobvyklé, spíše naopak. Luxusnější punc interiéru následně dotváří četné ambientní podsvícení, které počítá až s deseti odstíny a umístěním v oblastí podlahy, dveří, hlavových opěrek a samotné palubky. Třešničkou na dortu je nakonec jen 2ramenný volant seříznutý jak zdola, tak i shora. Inu, uvidíme, co z těchto prvků uvidíme i v sérii, chytřejší možná budeme za několik dní na autosalonu v Šanghaji, kde si Vision E odbude svou světovou premiéru.

Domů
Sdílet
Diskuse