Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2017 21:12
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Placené volno během menstruace může být realitou. Italky s bolestmi možná dostanou tři dny dovolené navíc

Uložit Uložené

Tři dny během kalendářního měsíce mohou ženám výrazně pomoci.

V italském parlamentu aktuálně stojí návrh zákona, díky kterému by si ženy mohly vzít každý měsíc až tři dny placeného volna navíc k dovolené, a to během menstruace. Ženy určitě znají ten pocit, kdy jediné, co chceš, je kvůli nepříjemné bolesti zůstat doma a vypadá to tak, že obyvatelkám Itálie může svítat na lepší časy. V návrhu zákona se píše, že 60 až 90 procent žen trpí mimořádně bolestivou menstruací. Právě tyto případy by tak v jejich nejhorších dnech mohly zůstat doma. Na volno kvůli bolestivým křečím však bude nutné potvrzení od specializovaného lékaře.

Placené volno během menstruace může být realitou. Italky s bolestmi možná dostanou tři dny dovolené navíc
Zdroj: pixabay.com

Existují však obavy, že i když toto opatření působí mimořádně sympaticky, ženám ve společnosti spíše pohorší. Pro zaměstnavatele totiž rozhodně není výhodné a raději by tak úmyslně mohli upřednostnit mužského uchazeče o práci před ženou. Něco podobného už mají i v Jižní Koreji, kde se nabízí jeden den volna a v Taiwanu či v Indonésii, kde jsou ženám k dispozici dva.

Domů
Sdílet
Diskuse