Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2017 8:11
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Revoluce! Ryanair začne konečně nabízet přestupní letenky, přičemž budeš brzy moci odletět klidně i do USA

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rozumný krok ze strany Ryanairu.

Největší evropská letecká společnost a jedna z nejpopulárnějších nízkonákladových aerolinek na světě Ryanair přistoupí už za pár týdnů k revolučnímu kroku. Pokud ses dosud potřeboval dostat do místa, kam Ryanair nelétal přímo z tvého letiště, ale bylo možné přestoupit na jiném letišti, irská společnost ti nedovolovala zakoupit si přímo přestupní letenku. Musel jsi tedy sáhnout po dvou separátních letenkách, díky čemuž se Ryanair nemusel zabývat problémy spojené se zpožděním letů či nároky na odškodnění v případě, že by cestující nestihl svůj následující let. Zdá se však, že irská letecká společnost chce být stále blíže ke svým zákazníkům, a tak se na její webu koncem dubna konečně objeví možnost nákupu přestupních letenek.
 
Jak informovaly Hospodářské noviny, zpočátku by měly přestupy v testovací fázi probíhat pouze přes římské letiště Fiumicino, jenže v nejbližších měsících by se měly rozšířit na většinu nabízených destinací. Už si proto nebudeš muset shánět separátní letenky, ale pohodlně zadáš dvě místa a Ryanair ti prodá na jedné letence i přestup, přičemž ti bude samozřejmě garantovat, že svůj další let stihneš, protože minimální čekací doba mezi nabízenými přestupnými lety bude nastavena na 3 hodiny. Není známo, zda se toto pravidlo postupem času zmírní, avšak ve startovací fázi to může množství cestujících odradit. Ryanair si zároveň tímto rozhodnutím vytváří půdu i na spuštění spolupráce se společnostmi jako Aer Lingus či Norwegian Airlines, díky kterým chce svým cestujícím nabídnout přestupný let do zaoceánských destinací přímo ze svého webu a v rámci jedné letenky.

Revoluce! Ryanair začne konečně nabízet přestupní letenky, přičemž budeš brzy moci odletět klidně i do USA
Zdroj: Wikimedia Commons
Domů
Sdílet
Diskuse