Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2017 15:48
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Chystané SUV od Lamborghini ještě ani nespatřilo světlo světa a Číňané už odhalují svůj vlastní Urus

TECH
Uložit Uložené

Automobilka Zotye se opět jednou vyznamenala.

Pravděpodobně každý z vás zachytil odstupem času informaci o tom, že Lamborghini přece jen co nevidět přinese sériovou podobu konceptu Urus, a tedy již brzy se dočkáme prvního moderního SUV této značky. V zásadě se tomu divit ani moc nemůžeme, protože pokud si člověk uvědomí, že Lambo spadá pod koncern Volkswagen Group, ve kterém najdeme vozidla jako Audi Q7 či Bentayga od Bentley, okamžitě pochopí, proč se Italové chystají „svézt“ na vlně SUV. Je totiž více než jasné, že do značné míry bude chystaná novinka sdílet platformu a techniku ​​se zmíněnými modely. Jenže, světe div se, zatímco Lamborghini v současnosti pilně pracuje na testování prvních předprodukčních prototypů, v Číně se již sériový Urus odhalil. Tedy, abychom byli přesní, jeho čínská kopie, pod kterou se podepsala stará známá firma. Společnost Zotye není u nás žádnou neznámou, a to paradoxně i přesto, že byste v Evropě její modely nekoupili. V jejím portfoliu totiž najdeme mnohé věrné kopie koncernových modelů, v čele s modely jako Tiguan, Touareg, Q5, ale i takovým Porsche Macan.
 
Nově však své působení Číňané posunuli na nový level. Před autosalonem v Šanghaji nás tamní automobilka navnadila na připravovanou novinku z „její“ dílny, přičemž už při pohledu na samotné záběry je okamžitě jasné, o co jde tentokrát. Zotye postavila v duchu konceptu Urus z nedávné minulosti téměř totožnou kopii, která si měla svou autosalónovou premiéru odbýt v Šanghaji. Nakonec se tak asi ani nestalo a je otázkou, proč k samotnému odhalení nedošlo. Nebo není? Fotografie jasně naznačují, že v Zotye měli kuráž a prakticky všechny hlavní rysy, linie a proporce karoserie doslova vykradli, decentní odlišností je jen jiná přední maska ​​a skutečnost, že v zadním nárazníku se nachází na každé straně až trojice výfuků. Je tedy dost možné, že za absencí tohoto počinu na tamním autosalonu může italská automobilka.

Domů
Sdílet
Diskuse