Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2017 14:41
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Luxusnější obytné vozidlo byste hledali marně. Magellano má 18 tun, výsuvné pokoje nebo vlastní garáž

TECH
Uložit Uložené

Karavan za skoro 17 milionů korun plnohodnotně ubytuje minimálně dvoučlennou posádku.

Obytné vozy se těší stále větší oblibě a nejen proto je na trhu stále více a více společností, které se zabývají přestavbami nebo rovnou výrobou karavanů. Firma Magellano vám pravděpodobně nic neříká, s jejím vznikem se však spojuje zajímavé pozadí. Zakladatel společnosti Michael Ebner údajně projel napříč celou Evropou s cílem koupit si karavan podle svých představ, jak sám uvedl, neuspěl, neboť nenašel žádný pojízdný hotel, který by splňoval jeho kritéria a potřeby. V roce 2014 tak založil svou vlastní firmu na výrobu obytných vozidel, no a výsledkem je luxusní karavan, který podle jeho slov nemá minimálně v Evropě obdoby. Nese název Magelleno Edition 1, vychází z trucku Mercedes-Benz Actros 1842 GigaSpace, má na délku 10,6 metru, na šířku 2,5 metru a je téměř 4 metry vysoký. Německý luxusní karavan je standardně určen pro dva lidi, bez problémů však ubytuje až čtyřčlennou posádku, přičemž ve svých útrobách si najde posezení až 8 lidí.
 
Součástí výbavy je oddělená sprcha, toaleta, ložnice, kuchyň a obývací prostor. Ptáte se, kde se najde všechen ten prostor? Jak bývá u moderních karavanů zvykem, jejich obytná část je koncipována tak, že jednotlivé části zadní karosérie se dají jednoduše vysunout směrem ven z vozidla, čímž dojde během stání k značnému nárůstu vnitřního prostoru. Samozřejmě, v útrobách karavanu nechybí rozměrná chladnička s mrazákem, plynový vařič, trouba, ale i internetové připojení LTE, jeden televizor s úhlopříčkou 32", zatímco druhý má dokonce 40". Třešničkou na dortu je podlahové topení, dvě klimatizační jednotky, 750litrový zásobník vody, ale také detektory požáru či defibrilátory.

Luxusnější obytné vozidlo byste hledali marně. Magellano má 18 tun, výsuvné pokoje nebo vlastní garáž
Zdroj: www.magellano.de

Celková hmotnost pojízdného luxusu je 18 tun, není proto divu, že o pohon se stará 12,7litrový šestiválec s výkonem 421 koní a točivým momentem až 2100 Nm. Aby toho nebylo málo, Magellano Edition 1 ve své zadní části schovává menší „garáž“, kam je možné umístit a následně vzít s sebou jedno menší auto. Pokud by to náhodou nestačilo, za majestátní vůz je možné ještě následně zapřáhnout přívěs o hmotnosti až 3,5 tuny. To, co si můžete prohlédnout na fotografiích níže si společnost Magellano cení na částku přibližně 16 825 000 Kč, je však zřejmé, že cenovka do velké míry odráží výslednou konfiguraci, jelikož obytnou část vozu si můžete naspecifikovat a navrhnout téměř úplně podle sebe a svých představ. Na závěr dodejme, že v dané ceně je zahrnuta i instruktáž a autoškola, čili zákazník se nemusí bát, že dosud nedisponoval příslušným oprávněním řídit vozidlo tohoto druhu.

Domů
Sdílet
Diskuse