Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2017 21:53
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Studenti před zkouškami ve velkém nakupují rozmarýn. Věděl jsi, jak bylinka blahodárně ovlivňuje naši paměť?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Legální povzbuzení během zkouškového.

Čeští studenti se již usilovně připravují na začátek zkouškového období, někteří už mají dokonce zkoušky za sebou a jiné zase čekají státnice, ale všichni mají stejný problém. Učiva je mnoho a paměť často neslouží přesně tak, jak bychom chtěli, ovšem na světě existuje několik legálních způsobů, jak si ji vylepšit. Britská univerzita Northumbria University ještě loni publikovala studii, na jejímž základě přišli výzkumníci se závěrem, že obyčejný rozmarýn pozitivně působí na naši paměť. Dokázat se jim to podařilo tak, že rozmarýnové esenciální oleje nechali doutnat v učebně při paměťových testech a právě studenti z rozmarýnové učebny při testech dosahovali o 5 až 7 procent lepších výsledků.

Důsledkem toho se letos studenti rozhodli zásobovat dopředu, což v některých obchodech způsobilo menší chaos. Obchodníci ze sítě Holland & Barrett se pro portál Independent vyjádřili, že neočekávaný nárůst zájmu o rozmarýn se již vyšplhal až o 187 procent výše než ve stejném období loni a několik obchodů už muselo rozmarýn doobjednávat, aby dokázali pokrýt studentskou poptávku. K celému šílenství se už stihl vyjádřit i známý kuchař Jamie Oliver, který studentům doporučil, aby rozmarýn nechali trochu povařit, protože bylinka pak vypustí ještě větší množství esenciálních olejů. Pokud tedy potřebuješ menší rozmarýnový doping, zaběhni do nejbližšího obchodu a využij přírodu ve svůj prospěch.


Domů
Sdílet
Diskuse