Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2017 23:16
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Rozhodčí Barceloně odpískal penaltu, jakou jsi možná ještě nikdy neviděl. Alba zakopl o trávník a rozhodčí mu okamžitě naletěl

SPORT
Uložit Uložené

Eibar byl otřesným rozhodnutím poškozen.

Barcelonský tým měl dnes před sebou jasnou roli. Fotbalisté v čele s Lionelem Messim museli proti Eibaru naplno zabodovat, aby měli ještě aspoň teoretickou šanci vyhrát titul, pokud by Real zakopl s Malagou, ale pro Barcelonu to vůbec nevypadalo dobře, protože první se prosadili právě hráči Eibaru. Trápení Katalánců sice nakonec skončilo vítězstvím 4:2, ale provázelo ho několik kontroverzních momentů a mezi nimi i dvě odpískané penalty. První z nich rozhodčí odpískal po tom, co se zdánlivě zdálo, že byl Jordi Alba v pokutovém území zezadu zfaulovaný, a proto nedokázal umístit svou střelu na bránu, ale opakované záběry ukázaly, že pravdě byla úplně jinde.

Alba prostě téměř ani netrefil bránu, protože při posledním kroku zakopl o trávník a pak se sesypal na zem, avšak namísto toho, aby sportovně vstal a odešel zpět na svou pozici, začal apelovat na rozhodčího a očividně to vyšlo, i když Messi pokutový kop neproměnil. Otřesné rozhodnutí pouze podtrhuje naléhavost toho, aby byly ve fotbale zavedeny kamerové systémy schopné podobné zákroky okamžitě a jasně posuzovat, protože oko rozhodčího není dokonalé. A potvrdilo se to i o několik minut později, když rozhodčí Barceloně odpískal další penaltu po otřesné simulaci ze strany Neymara.

Domů
Sdílet
Diskuse