Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2017 18:14
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Autentické fotografie z ulice detailně odhalují novou Teslu Model 3 a její karosářské nepřesnosti

TECH
Uložit Uložené

Prohlédněte si novou trojku před její oficiální premiérou.

Jistě, Elon Musk nám Model 3 poprvé ukázal v plné kráse (?) už loni, je však třeba dodat, že v konečném důsledku šlo o koncepční podobu. Tesla totiž „plánuje“ spustit jeho výrobu až v průběhu července, přičemž krátce předtím dojde k oficiálnímu představení produkční verze. My ale už teď víme, jak bude nový a tolik očekávaný model vypadat v sériovce, neboť jeho exempláře poslední týdny doslova zaplavily silnice v okolí centra automobilky, a to dokonce s minimem, respektive zcela bez maskování.

Obdobný a zatím nejvěrnější pohled nám ukazují nejnovější záběry, na nichž je zachyceno hned několik kusů ve více barevných provedeních. Jejich společným znakem jsou již sériové, full-LED světlomety se zajímavou grafikou. Tu jsme dosud na trojkových modely ještě ve finální podobě neviděli, přičemž poprvé detailněji poznáváme i futuristický interiér, kde opravdu bude jen centrální obrazovka.

Stejně jsme si však mohli všimnout i jiných detailů. Jelikož se tvar karosérie už nezměnil a kromě upravených předních a zadních světel se nic nového ani neudálo, do oka vícero lidem padly skutečně viditelné karosářské nepřesnosti. Podle všeho by sice mělo jít o předprodukci vozidla (což v zásadě nic nemění na situaci), opravdu nemalé spáry a špatně doléhající plechy rozhodně dobré světlo nevrhají. Ostatně, automobilka Tesla s nepřesnostmi karoserie bojuje prakticky odjakživa, fotografie níže ale jasně ukazují, že problémy stále přetrvávají. Při pohledu na přední kapotu, A sloupek či víko zavazadlového prostoru by člověk řekl, že jde o auto po havárii. Bohužel ani ostatní zachycené exempláře na tom nejsou o nic lépe, uvidíme tedy, jaká bude realita. Není totiž žádným tajemstvím, že Tesla se ve snaze o urychlení výroby a dodávek zákaznických modelů rozhodla výrazně zkrátit testovací cyklus.

Elon Musk však nejednou řekl, že automobilka disponuje počítačovými simulacemi, které mají zaručit kvalitní výrobu hned na první pokus. Věci se však mají očividně jinak. Připomeňme, že Model 3 má přijít na scénu s cenovkou kolem 35 tisíc dolarů (zhruba 820 000 korun), základem by měly být baterie o kapacitě 75 kWh a výhradně přední pohon. Při pohledu na některé detaily včetně levně působícího víka elektrické zásuvky, fádního volantu či celoročních pneumatik je zřejmé, že se šetřilo, kde to šlo.

Domů
Sdílet
Diskuse