Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2017 20:47
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Tato dvoukilometrová pizza se stává největší na světě a oficiálně přepisuje všechny Guinessovy rekordy. Pochutnali si na ní i bezdomovci

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pokud sis do dnešního dne nedokázal představit 8 tun pizzy pohromadě, velmi rádi ti tento pohled nabídneme.

V Guinessově knize najdeme množství různých rekordů a většina z nich by se dala považovat za alespoň trochu bizarní, protože lidé se snaží navzájem překonávat doslova ve všem. Tentokrát se vrátíme k oblíbené disciplíně, kterou je příprava pizzy obrovských rozměrů. Do posledních dnů se na první příčce držel výkon italských kuchařů. Těm se podařilo vytvořit jejich tradiční jídlo v rozměrech dosahujících 1,8 kilometru, což je sice šílené, ale když jde o prvenství, tak proč ne. Po přibližně roce se však nyní našla iniciativa poprat se s tímto rekordem a překonat ho tak, aby se už nikdo o nic podobného nepokusil.

Původní záměr desítek kuchařů a dobrovolníků byl vytvořit pizzu s délkou alespoň 2,1 kilometru, nakonec se však spokojili i s dvěma kilometry a už tento výsledek bude pro další odvážlivce pořádným oříškem. Organizátoři a porota odhadli hmotnost celé pizzy na asi 7,8 tuny. Přibližně polovinu tvořilo těsto, ale nechybí ani 2,5 tuny rajčatové omáčky a 1 650 kilogramů sýra. Ani samotné pečení nebylo úplně jednoduché, ale obrovské kovové lešení a posuvné trubky vše vyřešily za asi 8 hodin. Tento příběh má i velmi příjemný konec, protože po oficiálním měření byla pizza nakrájená na 63 tisíc kousků a většina putovala těm, kteří to potřebují nejvíce, tedy bezdomovcům.
 
Domů
Sdílet
Diskuse