Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2017 20:29
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Sám se postavil před kamion a zachránil tak tisíc ukradených psů a koček. Nebýt něj, Číňané by je naporcovali a snědli

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zvířata ukradli a vezli na jatka. Odvážný muž však kamion zablokoval autem.

Téměř 1 000 psů a několik koček bylo uvězněno v drátěných klecích a naložených do kamionu, jen aby byli převezeni na jatka a zpracováni na maso ve městě Kanton. Cesta kamionu trvala tři dny a zvířata byla natolik natlačená, že téměř nemohla dýchat. Předpokládá se, že asi třetina zemřela během cesty, protože se mezi psy mohly šířit nemoci. Co je alarmující – většina psů byla ukradena jejich majitelům. Zvířata by byla ilegální poražena a použita na maso, nebýt odvážného muže, který s jeho autem zablokoval náklaďáku cestu. Vyšel za řidičem kamionu a zeptal se ho, zda má certifikáty o zdravotním stavu každého zvířete v nákladním prostoru. Pokud je někdo chce použít na maso, musí papíry mít.

Nepřekvapivě, řidič kamionu potřebné papíry a doklady neměl, a tak muž okamžitě volal na místní pobočku ochranářské skupiny Humane Sociaty International. Do hodiny kamion obklíčilo až sto aut a přes tři sta lidí se vydalo na pomoc trpícím zvířatům. Přes klec je krmili, ale až po deseti hodinách byla vypuštěna, protože dorazili veterináři. Nyní si je může kdokoliv adoptovat.

Domů
Sdílet
Diskuse