Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2017 16:45
Čas čtení 0:00
Marek R.

Kanadský sniper překonal rekord. Bojovníka Islámského státu zabil ze vzdálenosti 3 450 metrů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rekord překonal skoro o kilometr.

Pravděpodobně pro většinu z nás chlapů, kteří jsme hrávali/hrajeme válečné hry, byla role snipera tou nejoblíbenější. Někde se nenápadně zašít, poctivě čekat na správnou chvíli a nepřítel neměl šanci. V reálném světě to však tak jednoduché není, i proto výkon kanadského snipera vyvolává respekt. Podařilo se mu totiž překonat rekord, když bojovníka Islámského státu zabil z úctyhodné vzdálenosti.

Člen kanadské Joint Task Force 2 zabil nepřítele ze vzdálenosti 3 450 metrů, čímž zcela jednoznačně přepsal dosavadní rekord. Ten držel člen britských jednotek Craig Harrison, ale už to neplatí, protože nejmenovaný kanadský sniper ho překonal o téměř 1 000 metrů. Bomba nepřicházela v úvahu, protože by mohli zahynout i nevinní civilisté, navíc bojovníci ISIS ani netušili, odkud přišla střelba a kvůli tomu došlo k narušení jejich útoku.


Domů
Sdílet
Diskuse