Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2017 11:08
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Monstrózní M SUV se slušnou porcí výkonu BMW vypšerkovalo novou edicí

TECH
Uložit Uložené

Mnichovská značka tak reaguje na úspěšný prodej těchto modelů.

Představovat si BMW X5 M a X6 M rozhodně nemá význam, vždyť jde o jedny z nejsilnějších a nejbrutálnějších SUV na světě. V Mnichově si ale pro nás připravili speciální verzi, která přidává na atraktivitě monstrózních M modelů. Bavoři edicí Black Fire reagují na nemalý úspěch těchto modelů v rámci segmentu SUV, respektive SAC, tedy mezi automobily z kategorie Sports Activity Coupé. Jak již naznačuje samotný název, pointou je černá barva na všech exteriérových detailech. Už ve standardu tak dostanete černé ledvinky, všechny emblémy a plakety, ale i 21" kola z lehkých slitin, difuzor či koncovky výfuků a okenní lišty. Abychom byli přesnější, jde o výrazný odstín černé metalické barvy Sapphire Black Metallic. Dalším výjimečným prvkem edice Black Fire jsou ostatně karbonové kryty zpětných zrcátek.

I interiér je posetý karbonem, nechybí však ani kvalitní kůže – součástí standardní výbavy je kontrastní kombinace černé a červené barvy Black a Mugello Red. Kůží jsou ostatně potaženy i plně elektricky nastavitelná sportovní sedadla s integrovanými opěrkami hlavy a zároveň i středová konzole. Pochopitelně, všechny vnitřní dekory pokrývá černý klavírní lak, zajímavostí však je antracitový strop z nabídky BMW Individual. Třešničkou na dortu je Alcantarou čalouněný volant BMW M Performance se světlemodrými prvky. Pod kapotou specialitek je 4,4litrová V8 s výkonem až 423 kW/575 koní. Oba modely akcelerují z 0–100 km/h za pouhé 4,2 sekundy, k čemuž přispívá i standardně dodávaná 8stupňová převodovka M Steptronic a pohon všech kol xDrive. Ten byl však nastaven tak, aby posílal více výkonu na zadní kola, což podporuje agilnost.

Domů
Sdílet
Diskuse