Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2017 16:20
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

V životě lituj jen toho, co jsi nezkusil. Přidej se k nejznámějším youtuberům u nás a vyzkoušej si zajímavou výzvu s Refresherem a Milkou

REFRESHER
Uložit Uložené

Nejznámější youtubeři testují nové příchutě tyčinek Milka tím nejulítlejším způsobem.

V posledních letech lidé v Česku a na Slovensku začali trávit podstatně více času na YouTube, který se stal další alternativní sociální sítí. Mladí jedinci preferují zhlédnutí videí před čtením článků a tráví tak svůj volný čas. Na druhé straně jsou youtubeři, kteří mají také několik možností působení. Streamování, vlogy, challenge či různé netradiční výzvy prostě fungují a jasným důkazem je i glosátor Kovy, gamer House a slovenská lifestylová youtuberka LucyPug. Společně se zapojili do netradiční kampaně s tyčinkami Milka, ve které testují tři nové příchutě, avšak ne jen tak obyčejně. K výzvě se postavili osobitě a zvolili ten nejulítlejší způsob testování.
 
Každý z youtuberů si vybral jednu tyčinku a její příchuť vyzkoušel v praxi, a to i se „zátěžovým“ testem. Kovy zvolil nejkřupavější tyčinku Milka Nussini a jeho úkolem bylo otestovat křupavost v „křupavém karate“. Housebox podstoupil test nadýchanosti a s Milka Tender zjišťoval, který materiál je ten nejvíce nadýchaný. Slovenská kráska Lucy Pug hledala nejlepší mix chutí s tyčinkou Milka Oreo. Nejlepší na celém tomto projektu je, že se do něj nyní můžeš prostřednictvím Instagramu zapojit díky nám a Milce i ty. Stačí na svůj profil přidat video nebo fotografii při testování tyčinek netradičním způsobem a přidat hashtag #pridejseknam a #refresherXmilka. Vyhrát můžeš dokonce celou krabici oblíbených tyčinek Milka.

V životě lituj jen toho, co jsi nezkusil. Přidej se k nejznámějším youtuberům u nás a vyzkoušej si zajímavou výzvu s Refresherem a Milkou

 

Co pro vás znamená výzva?

House: Můj dobrý kamarád říkal, že v životě lituje jen toho, co nezkusil. Výzva je pro mě zkusit se překonat. Nemusím nutně dosáhnout cíle, který jsem si určil. Důležité je, že jsem se k tomu postavil čelem a pokusil se. Takže nějak takto: zkusit, zažít a nelitovat.

Kovy: Pro mě je výzva o překonávání překážek a dobrém pocitu, když se to povede. Také zároveň o chuti zkoušet to znova, když se to nepovede. Není ovšem ideální dávat si nedosažitelné cíle. Člověk je potom frustrovaný, že jich nedosáhl a zbytečně ho to demotivuje v dalším snažení.

Rozjet svůj vlastní YouTube kanál tak, aby byl úspěšný, asi nebylo úplně jednoduché. Vnímali jste to jako velkou výzvu?

LucyPug: Zpočátku jsem si nevěřila. Obávala se, že nejsem typ člověka, který by uměl lidi zaujmout a pobavit. Snažila jsem se tedy být sama sebou a čekala na reakci. Lidi mě příjemně překvapili pozitivními komentáři. Posouvají mě dále a jsou hnacím motorem k tomu, abych pokračovala dál.

Kovy: Pro mě to bylo poměrně jednoduché, protože jsem neměl žádná očekávání. Šlo to postupně. Začal jsem hrát hry, poté dělat parodie a založil další kanál, kde doteď dělám tematická videa. Všechno šlo tak nějak přirozeně, jedno za druhým.

House: U mě to bylo dost podobné. Nejprve to byl koníček, vůbec jsem nevěděl, čeho tím lze dosáhnout. Ani mě nenapadlo, že bych mohl mít někdy více než 500 odběratelů. Nikdo z nás asi nepředpokládal, že se z toho stane takový hit.

 

S přibývajícím úspěchem se určitě trochu změnil i váš přístup. Přemýšlíte například víc nad tím, co sdílíte?

House: Určitě. Ta zodpovědnost je velká. Čím víc lidí se na nás dívá, tím větší odpovědnost máme za to, co sdílíme. Oba s Kovym dodržujeme určité hodnoty. Například na kanálu nemluvíme sprostě a videa, která točíme pro firmy a různé značky také řádně značíme. 

Existuje výzva, do které byste nešli?

LucyPug: Nedokážu se dívat na videa, ve kterých lidi hazardují se svým životem a procházejí se po okrajích vysokých budov. Mám strach z výšek a míst, kde nejsem 100% jištěná. Proto se bojím dalších výzev, které mě v kampani s Milkou čekají. Na druhou stranu to možná bude příležitost překonat se a zjistit, zda to dokážu.

House: U mě jsou to spíše hranice stravitelnosti pro mé publikum. A slušnosti, jinak se asi nezastavím před ničím. Nemám moc rád výzvy zahrnující cizí, nic netušící lidi. Například telefonování neznámým lidem nebo stavění videa na šokování kolemjdoucích. To je mi proti srsti.

 

Zhlédli jste někdy video s výzvou, která vám přišla nemorální?
LucyPug: Takových videí je spousta. Někteří youtubeři by si měli uvědomit, že je sleduje i mladší publikum, pro které jsou příkladem. Video challenge typu „vydrž co nejdéle ve vaně plné ledových kostek“ pokládám ze zdravotního hlediska za velký přešlap. Doufám, že to moc fanoušků nezkoušelo.  

Co tedy byla největší výzva vašeho života? To nejšílenější, co jste kdy udělali?

Kovy: Rozhodně skydiving, s HouseBoxem, který jsme oba absolvovali v Los Angeles.

House: To fakt byla velká věc, kterou jsem si vždycky chtěl zkusit a dokázat. Vím, že kdybych do toho nešel, na stará kolena bych si to vyčítal.

LucyPug: Já jsem se zase nechala přemluvit na jeden z 5 nejrychlejších tobogánů na světě. Rychlost v jednom místě dosahovala až 100 km/h. Byl to zážitek, ale už nikdy víc.

 

Představte si, že máte možnost zúčastnit se pořadu „Kdo přežije“. Hodně pavouků, nechutných jídel, výšek… Odvážili byste se?

LucyPug: Až na ty výšky ano. Asi by to do mě nikdo neřekl, ale když Danko (youtuber GoGo) dělal challenge s Peťom (Explo) a ochutnávali sušené pavouky a červy. Měla jsem o dost menší problém je sníst než oni. Jakmile jde o přežití, je člověk asi mnohdy velmi překvapený, co všechno dokáže.

House: Já rozhodně. Už jako malý jsem hodně sledoval seriál, kde šlo o přežití na ostrově.  Dobrodružství divočiny mě fascinuje. Myslím, že to souvisí i s mojí zálibou v cestování.

Kovy: Já bych do toho šel. Ale bez kamer, zkusit jen ty samotné výzvy.

V životě lituj jen toho, co jsi nezkusil. Přidej se k nejznámějším youtuberům u nás a vyzkoušej si zajímavou výzvu s Refresherem a Milkou

Pokud vás videa youtuberů baví a rádi byste je dokonce překonali, určitě neváhejte a zapojte se do výzvy společně s nimi!

Domů
Sdílet
Diskuse