Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2017 14:05
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Oblíbené Horalky už koupíš i v Německu. Země, která dokáže ocenit kvalitu, jde i po dalších slovenských dobrotách

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Úspěch slovenské sladkosti je určitě zasloužený. Německá síť Kaufland zařadila slovenskou cukrovinku do více než 500 svých prodejen.

Typicky slovenské produkty obvykle v zahraničí vyvolávají většinou velmi pozitivní ohlasy, ale sehnat je nám dělá problém i u většiny našich sousedů. Včera však deník Trend přišel s informací, že se na německý trh dostala slovenská firma, jejímž hlavním bodem zájmu je výroba a distribuce oblíbené pochoutky jménem Horalky. Oblíbená arašídová cukrovinka se od nynějška bude prodávat v německé síti společnosti Kaufland, která ji zařadila do více než 500 svých prodejen ve východní části. Postupně by však mělo toto číslo stoupat.

S tímto úspěchem jsou však spojeny i příjemné problémy. Společnost by měla být schopna produkovat 40 tun cukrovinek ročně a při této příležitosti buduje v Seredi i novou základnu, do které investuje přibližně 60 milionů eur. Do této chvíle bylo možné najít Horalky „jen“ v Maďarsku, Česku, Polsku a samozřejmě Slovensku, ale vše nasvědčuje tomu, že již brzy bude ve hře kromě Německa i Rakousko. Spolumajitel Pavel Jakubec zároveň pro Trend prozradil, že s Kauflandem vyjednává i o jiných sladkostech.

Domů
Sdílet
Diskuse