Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2017 10:32
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Polsko zlegalizovalo marihuanu pro lékařské účely. Zákon podepsal už i prezident

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA POLSKO
Uložit Uložené

Už i naši sousedé prosadili prodej marihuany díky jejím příznivým účinkům při boji s chronickými bolestmi.

Polsko bylo dlouhodobě považováno za křesťanskou a velmi konzervativní zemi uctívající tradiční hodnoty a jeho obyvatele by pravděpodobně ani nenapadlo řešit například otázku legalizace drog. Nyní je však všechno jinak a náš soused se brzy dočká legalizace konzumace marihuany pro léčebné účely. Už za pár měsíců si budou moci obyvatelé Polska opatřit kouzelnou rostlinku na lékařský předpis. Toto opatření vychází z několika studií, na základě nichž se vláda rozhodla zjednodušit přístup pro ty, které sužují chronické bolesti či jiné potíže spojené s následky chemoterapie a roztroušené sklerózy.
 
Samotný resort zdravotnictví už avizoval, že uplatnění této novely bude pozorně sledovat a případně je připraven ji v budoucnu upravovat. Ve hře byla i verze obsahující legálně pěstování marihuany pro léčebné účely, ale v tomto případě se budou muset Poláci alespoň prozatím uskromnit. Inu, vše nasvědčuje tomu, že i Evropa začíná být v otázce k drogám o něco víc otevřená.
 
Domů
Sdílet
Diskuse