Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2017 22:23
Čas čtení 0:00
Marek R.

Zbav ulici odpadků a dostaneš zdarma marihuanu. V americkém městě vědí, jak udržet čisté okolí

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Díky tomuto nápadu vyjde v sobotu do ulic spousta lidí.

Na našem území si na úplnou dekriminalizaci marihuany ještě dlouho počkáme, ale existují na světě místa, kde dostaneš zelenou odměnu za dobře odvedenou práci. Nejlepším příkladem je americké městečko Gardiner ve státě Maine a pravděpodobně by sis hned při jeho návštěvě všiml, že je až příliš čisté. No ani se nedivíme, protože město motivovalo své občany opravdu adekvátním způsobem.
 
Zatímco mnozí se v sobotu sotva motáme po prohýřené noci či jen tak jednoduše odpočíváme, ve městě Gardiner se několik lidí poctivě vydá do ulic, aby zbavilo město odpadků. A co tedy z toho mají? No přeci marihuanu. Stačí, když na určené místo přinesete plnou tašku odpadků a výměna vašeho života se může uskutečnit. S nápadem přišel Dennis Meehan s rodinou a inspiraci si vzali z Colorada, kde jedno město přišlo se stejnou iniciativou a ta okamžitě slavila úspěch, takže by bylo hříchem to nezkusit i v Gardineru, aby bylo město krásné čisté. Jak sám říká, nejde mu jen o vyčištění města, ale i o vzdělání lidí, protože je ohromený z mnoha pozitivních účinků marihuany a i proto chce postupně tento svůj byznys dostat do celého státu Maine.

Domů
Sdílet
Diskuse